Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hrabro i bez kalkulacija: Srbija potopila Crnu Goru i zakazala duel sa svetskim šampionom

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.08.21. | 08:04

Ubedljiva pobeda srpskih vaterpolista - 13:6

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Srbija će u četvrtfinalu vaterpolo turnira igrati protiv aktuelnog svetskog šampiona Italije!

Izabrane vesti

Vaterpolisti Srbije su napravili pravu uvertiru pred početak eliminacionih okršaja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Posle promenjive igre u prva četiri meča, ozbiljno su pristupili poslednjem duelu grupne faze, iako nije imao veliki rezultatski značaj, jer su ranije obezbedili četvrtfinale. Dobra defanziva je bila ključna za potapanje Crne Gore, koja je već u prvoj četvrtini bila u potpuno podređenom položaju – 13:6 (6:1, 2:1, 3:2, 2:2).

Ekipa koju sa klupe vodi Dejan Savić grupnu fazu završava sa skorom od tri pobede i dva poraza na trećoj poziciji, pa će u četvrtfinalu u sredu za rivala imati selekciju Italije. Crna Gora sa četvrtog mesta ide na lidera druge grupe – Grčku.

Kada su Španija u prvom kolu, odnosno Hrvatska u četvrtom, napunile gol Srbije, našim vaterpolistima je bilo jasno da će znatno morati da podignu nivo odbrane za najbitnije utakmice, ukoliko žele da pronađu put ka završnici. Protiv još jednog velikog rivala selekcije Crne Gore izabranici Dejana Savića su mnogo koncentrisanije počeli meč, bili su precizni i sigurni u napadu, a u odbrani prilično čvrsti.

Nikola Dedović je prvi probio led i smestio loptu iza golmana. Posle uspešnih odbrana, ređali su se efikasni napadi. Vođstvo je duplirao kapiten Filip Filipović, a onda seriju nastavio Dušan Mandić, pa ponovo pogodio Nikola Dedović. Vaterpolisti Crne Gore nisu znali šta ih je snašlo. Aktuelni olimpijski šampioni su bili u pravom elementu. Prvi gol u prvoj četvrtini protivnik je postigao tek u poslednjem minutu preko Dušana Matkovića. Kad su se na listu strelaca u finišu prvog dela upisali Pijetlović i Jakšić, naši su vodili – 6:1.

U drugoj četvrtini je Filip Filipović povećao razliku na 7:1 i već tada se videlo da će biti vrlo teško da Crnogorci bilo šta u bazenu promene. Aleksandar Ivović im je iz penala doneo drugi pogodak, a brzo je odgovorio Đorđe Lazić na drugoj strani. Na poluvremenu je Srbija imala osam golova, a Crna Gora tek dva.

I treća deonica je donela sličan razvoj situacije u vodi. Delfini su iskoristili igrača više i preko Milana Aleksića se dodatno odlepili. Kad je prvi gol postigao Andrija Prlainović vođstvo naše selekcije je bilo nedostižno – 10:2. Naši momci su bili izuzetno precizni sa penala, imali su iz igre mnogo bolje procente šuta, bolje su od rivala koristili svaku priliku sa igračem više, a na golu je sigurnost tokom cele utakmice davao Branislav Mitrović. Sve to je pomoglo da razlika na semaforu bude do kraja susreta prilično visoka.

Crna Gora nije nijednog trenutka pripretila, sva moć je na ovom meču bila u rukama srpskih vaterpolista. Savić je podelio minutažu svim igračima, a čak devetorica su se uspisala na listu strelaca. Olimpijski šampioni iz Rija su na pravi način zatvorili grupnu fazu, pa u pobedničkom raspoloženju dočekuju najbitniju utakmicu na olimpijskom turniru. Neka se današnje izdanje ponovi i za dva dana. 


tagovi

vaterpolotokio 2020Olimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara