Aleksandra Uzelac (©CEV)
Aleksandra Uzelac (©CEV)

Iznenađenje u Brazilu: Uzelac odvela Fluminense u polufinale Kupa, uzela i MVP nagradu

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.01.24. | 11:01

Aleksandra ponovo najzapaženija u pobedi njenog tima

Nema nepremostive prepreke za Aleksandru Uzelac. Ređaju se odlične partije u Brazilu, a polako stižu i timski uspesi.

Fluminense je na krilima srpske odbojkašice uspeo da se plasira u polufinale Kupa i to posle pobede protiv favorita. U dramatičnom meču posle pet setova pao je Osasko - 3:2 (25:16, 17:25, 25:22, 25:27, 15:12).

Izabrane vesti

Kada se pogledaju pozicije u domaćem šampionatu - protivnik Aleksandrinog tima imao je veće šanse za pobedu. Osasko je ekipa koja drži drugu poziciju u prvenstvu sa skorom 9-3. Fluminense je na sedmom mestu sa učinkom 7-5.

Prvi međusobni duel u sezoni dobio je tim iz Sao Paula, posle četiri seta. Ali, ovog puta Fluminense je pokazao da ima dovoljno oružja da može da se suprostavi na papiru boljem timu.

Glavnu ulogu je, kao i mnogo puta ove sezone, odigrala Aleksandra Uzelac. Bila je najefikasnija sa 21 poenom i zasluženo je MVP nagrada završila u njenim rukama.

"Želim da čestitam celoj ekipi. Bila je veoma naporna utakmica, vredno smo radili da bismo ostvarili ovu pobedu. Došli smo ovde da se borimo i uspeli smo da pobedimo. Ne mogu da opišem koliko sam srećna. Ovaj tim može sve... Verujem u nas i znam da ćemo dati sve od sebe u polufinalu", rekla je posle meča Uzelac.

Naredni protivnik u ovom takmičenju za Fluminense je ekipa Minasa.


tagovi

Aleksandra UzelacOK Fluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara