Novica Bjelica i Lazar Marinović (MN Press)
Novica Bjelica i Lazar Marinović (MN Press)

Kapiten i najbolji igrač Partizana stiže u Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 09:14

Lazar Marinović koji je prošle sezone podigao pehar namenjen osvajaču kupa prelazi u tabor večitog rivala

Ako može da se sudi po prvim vestima, zanimljiv prelazni rok čeka ljubitelje odbojke na domaćem tržištu. Prema nezvaničnom saznanjima Mozzart Sporta kapiten i najbolji igrač Partizana Lazar Marinović (24) od naredne sezone nosiće dres Crvene zvezde. Ova informacija još od kraja sezone kruži u odbojkaškom svetu, a vrlo brzo bi mogla da se čuje glasno sa Marakane. Dogovor je postignut, čeka se potvrda i zvanična promocija.

Ovaj transfer pokazuje da su se čelnici crveno-belog kluba ozbiljno bacili na posao. Njihov ženski tim je nedavno osvojio duplu krunu, a muškarci su poraženi u polufinalu kupa i plej-ofa. Da bi se i u muškoj konkurenciji ostvarile šampionske ambicije koje se ne kriju, potrebna su odgovarajuća pojačanja. Bez sumnje dolazak Lazara Marinovića je ogromna stvar za klub, ujedno i veliki udarac za Partizan koji je godinama unazad gradio igru na leđima mladog primača servisa.

Izabrane vesti

Crvena zvezda se tokom prethodne sezone najviše oslanjala na korektora Nikolu Meljanca. Međutim, bilo je očigledno da je ekipi potrebno još igrača koji mogu da preuzmu odgovornost u ključnim trenucima… Kada su protivnici pronalazili način da zaustave ubojitog napadača, dešavalo se da Zvezda ostane bez rešenja u napadu.

Od oktobra će Meljanac (trebalo bi da ostane jer ima važeći ugovor sa klubom) imati veliku pomoć u vidu Lazara Marinovića. Pokazao je potencijalni reprezentativac u crno-belom dresu da je jedan od najboljih igrača na domaćoj sceni, ali je i sam svestan da je pred njim još mnogo rada, truda, prolivenog znoja… Prošle sezone je podigao pehar namenjen pobedniku kupa, koji je Partizan osvojio posle 32 godine čekanja, a sada se na Marakani nadaju da će im upravo on biti važna karika u napadu na oba domaća trofeja.

Trenutno se Marinović nalazi na treninzima reprezentacije Srbije koja se priprema za Ligu nacija. I to je pokazatelj da kvalitet koji poseduje nije prošao nezapaženo.

Ovaj transfer koji su realizovali večiti rivali samo je znak za početak letnjeg prelaznog roka… Očekuje se još zanimljivih prelazaka. Vrlo brzo će stići vesti iz Vojvodine, koja je najavila četiri zvučna pojačanja. Čeka se samo da objave i zvanično imena posle 1. maja.

Podsetimo, prošlog leta je Crvena zvezda takođe uzela važnog igrača Partizanu - u pitanju je bio dizač Miloš Arsenoski.


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK PartizanLazar MarinovićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara