Aleksandra Uzelac (©MN Press)
Aleksandra Uzelac (©MN Press)

Malo jedna Aleksandra Uzelac za Fluminense

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.01.24. | 15:39

Naša odbojkašica jedina dvocifrena u porazu brazilskog tima

Prvi poraz u novoj godini doživeo je brazilski Fluminense. Na meču protiv Baruerija nedostajala im je makar jedna igračica nalik Aleksandri Uzelac, jer Srpkinja ne može uvek sama da nosi brazilski klub.

Protivnik je dobio duel maksimalnim rezultatom - 3:0 (29:27, 25:16, 25:22), a naša reprezentativka je bila jedina dvocifrena sa 15 poena. Upisala je po jedan as i blok i 13 poena iz napada (42 odsto realizacije).

Izabrane vesti

Uzelac je i dalje ubedljivo najbolji poenter prvenstva Brazila, protivnice daleko kaskaju za njom. Osvojila je do sada 249 poena, a iza je Emanuele Kosta sa 192. Treća je Veronika Peri sa 189, a četvrta Kisi Nasimento sa 188.

Iako je Aleksandra imala nekoliko vrhunskih partija, njen klub nije to iskoristio da se nađe u vrhu tabele. Fluminense je trenutno sedmi sa 19 bodova i učinkom 7-5.

Ono što je bitno za reprezentaciju Srbije jeste da mlada igračica ima važnu ulogu, odličnu minutažu i da se veoma dobro snašla na prvoj inostranoj stanici. Zbog svega toga kvalitet je morao da ispliva - kao što i jeste.


tagovi

Aleksandra UzelacOK Fluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara