Andrej Barać (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Andrej Barać (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Napadački DNK Partizana ponovo je tu: Crno-beli deklasirali Šapčane, Aleksić i Boven se raspucavali

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.11.21. | 18:10

Šampion podbacio na premijeri, Radnički remizirao sa Primorcem u Splitu - 10:10

Kada se za nekoliko časova dva puta nađete u bazenu i pritom igrate protiv pretendenata na tron, ne čudi što ste isceđeni. Nije Šabac posle okršaja sa dubrovačkim Jugom imao snage za još jednu utakmicu. Ni fizički, ni psihički. Došao je Partizanu kao poručen, a crno-beli su takav vid poklona oberučke prihvatili - 20:5 (4:1, 7:1, 3:2, 6:1).

Ispražnjenost, odsustvo Ognjena Stojanovića i kapitena Markovića sputali su Šapčane da pruže dostojan otpor Partizanu. Na sve to, crno-beli su bili jači za Stefana Mitrovića - propustio jučerašnji dvoboj sa Jugom - i nisu igrali ranije u toku dana, pa ne čudi što su leteli po terenu i poravnali skor u Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

Uknjižio je Partizan prvi trijumf, verovatno i stigao do jedne od lakših pobeda u ovoj sezoni iako je spram sebe imao tim, koji je u nekim pređašnjim međusobnim duelima umeo da pruži značajno značajno bolju igru. Za sve se pitao samo jedan tim - Partizan. U bazenu je postojala samo jedna ekipa. 

Crno-beli su na poluvremenu vodili 11:2! Izabranici Miloša Korolije diktirali su tempo, birali dobra rešenja u napadu, pogodili gotovo sve iz igre. A, utisak dobre igre Partizana pojačali su izmoreni Šapčani. Za presing nisu imali snage, nisu ni ruke pravovremeno dizali u blok... Bili su lak plen za raspoložene šutere Partizana. 

Petar Jakšić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Petar Jakšić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Šapčane je načeo Stefan Mitrović iz peterca, a potom su udarcima sa distance Aleks Boven i Milan Aleksić parali mrežu rivala. Poslužio je Milošu Koroliji meč sa Šapcem da razigra sve momke, a ako je samopouzdanje i palo crno-belima posle poraza od dubrovačkog Juga - napumpano je danas. 

Duže od jedne četvrtine Šabac je bio bez postignutog gola, post je trajao sve dok sredinom trećeg kvartala Petar Stanić nije zatresao mrežu sa preko osam metara, a prethodno su Šapčani samo kombinacijom s krila na krilo i preko igrača na zgodnoj strani uspevali da matiraju Dimitrija Rističevića. Oduvek je u filozofiji Partizana bilo: “Nema stajanja, napadaj!” Izgubilo se to tokom turobnih godina na Banjici, a sada Miloš Korolija pokušava da usadi u mozak vaterpolistima Partizana da nema povlačenja ručne. Tako su i igrali protiv Šapca. Gazili su do samog kraja. 

Posebno raspoloženi za igru bili su Milan Aleksić i Aleks Boven. Amerikanac je imao besprekorno šutersko veče - lansirao je četiri projektila i svi su pronašli put do mreže. Legenda reprezentacije Srbije je stoprocentni učinak pokvarila u završnici meča. Peti hitac Milana Aleksića nije bio gol, prethodna četiri završila su iza leđa Radoslava Filipovića. Kod Šapčana je za nijansu bolji od ostalih bio Petar Stanić, strelac dva gola.

U Beogradu bez iznenađenja, ali u Splitu jedno odmah na startu. Kragujevački Radnički, branilac jadranskog trona, remizirao je sa Primorcem na otvaranju turnira na bazenu “Poljud” - 10:10 

Kotorani imaju za čim čim da žale. Prosuli su u finišu utakmice dva gola prednosti i propustili priliku da budu prvi tim koji je naneo poraz Kragujevčanima otkad su ustoličeni za vladara regionalnih voda. Na tri minuta do kraja je Dušan Matković, crnogorski reprezentativac, postigao gol za 10:8. Ali, šampion je još jednom uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.  

Radnički je u drugom kolu Lige šampiona u Kragujevcu za četiri minuta nadoknadio dva gola zaostatka protiv Ferencvaroša, vicešampiona Evrope. U Splitu mu je bilo potrebno upola manje vremena d nadoknadi upola manji zaostatak. Miloš Ćuk se propisno mučio u bazenu, nije ga hteo šut (pucao 2/6), ali je pogodio jedan od najvažnijih. 

Zahvaljujući golu Ćuka, nada Kragujevčana je tinjala. A, minut pre kraja meča Nemanja Stanojević je prvi put oprobao udarac i - pogodio. Bio je to gol vredan boda, koji sasvim sigurno ne zadovoljava apetite šampiona.  

Najefikasniji u Radničkom bio je Nikola Lukić. Da nije bilo Lukićevih golova - postigao tri iz četiri šuta - Kragujevčani bi verovatno bili bez šansi da uopšte stignu i do tog jednog boda u prvom kolu. Solidnu partiju pružio je i Marko Radulović, jedan od najboljih igrača na prošlogodišnjem fajnal-foru. Momak koji je prošao školu hrvatskog Primorja dva puta je tresao mrežu rivala, a u redovima Primorca istakao se Đorđije Stanojević sa tri gola.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Četvrtak 

Šabac - Jug Dubrovnik 5:12

Mladost Zagreb - Novi Beograd 5:19

Jadran Herceg Novi - Budva 10:6

Partizan - Šabac 20:5

18.50: Novi Beograd - Jadran Herceg Novi

20.40: Jug Dubrovnik - Mladost Zagreb 

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Četvrtak 

Radnički Kragujevac - Primorac Kotor 10:10

18.50: Crvena zvezda - Solaris

20.40: Jadran Split - Mornar Split


tagovi

VK PartizanVK ŠabacVK RadničkiVK PrimoracRegionalna vaterpolo ligaMilan AleksićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara