Nema boljih u ovom milenijumu: Srbija drugi put objedinila zlato u muškoj i ženskoj konkurenciji

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.19. | 20:08

Samo je bivši SSSR uspešniji od naše zemlje u ovom segmentu

Kakva je odbojkaška godina iza nas. Prosto nije prošlo ni punih mesec dana od kako smo zajedno sa devojkama na balkonu gradske skupštine proslavili zlato osvojeno na Evropskom prvenstvu u Ankari pred više od 13.000 bučnih gledalaca u pet dramatičnih setova, a danas ponovo možemo da otvorimo šampanjac, nazdravimo i kažemo - Srbija je zemlja odbojke!

Ne dešava se tako često da jedna zemlja, naročito mala kao što je Srbija objedini zlatne medelje u obe konkurencije. To se u ovom milenijumu desilo samo dva puta, a da stvar bude još veća, naša zemlja je to već uradila 2011. godine. Generacije srpske odbojke koje su sa jedne strane predvodili Ivan Miljković, a sa druge strane Jovana Brakočević uspele su da učine nezamislivo i da trijumfuju u obe konkurencije.

Izabrane vesti

Da stvar bude još zanimljivija, samo dve godine kasnije isti uspeh je ponovila reprezentacija Rusije. Možemo reći da je poprilično dugo trajao post najveće zemlje iz bivšeg Sovjetskog saveza, koji je u prošlom veku čak devet puta bio prvak istovremeno i kod muškaraca, ali i kod žena. Na sve treba dodati da je u jednom navratu ovaj uspeh uspela da ostvari i reprezentacija Čehoslovačke sada već davne 1955. godine.

A eto, ova 2019. godina ostaće zlatnim slovima upisana u istoriju srpske, ali i evropske odbojke. Tijana Bošković i devojke u jednoj ruci, a Aleksandar Atanasijević i momci u drugoj uspeli su uđu u probrano društvo.

I nema šta tu više da se kaže. Sada sa punim pravom možemo da se nadamo da će 2021. godina biti treća sreća, a i ne mora. Ovi momci i devojke su nam već doneli veliku radost.

Foto: cev.eu


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara