Suarez pali maštu navijačima: Nejmar i Lautaro su uvek dobrodošli, Barsi treba zdrava konkurencija

Vreme čitanja: 5min | sre. 08.04.20. | 08:55

“Lako ćemo o svemu kada ovo prođe. Imam ugovor sa klubom i ispunjavam sve obaveze. Doći će vreme kada ću sesti sa čelnicima kluba i razgovarati o svemu“, kaže Pistolero

Uticaj pandemije virusa korona u sportskom svetu nije se odrazio samo na sportiste i klubove, već i na novinare koji za hleb zarađuju prateći dešavanja širom planete...

U maksimalno ograničenoj ponudi sportskih događaja, sada se fokus stavlja na retrospektive, ankete, analize trenutnog stanja, ali i razgovore na daljinu, na koje sportisti uglavnom bez mnogo odlaganja pristanu. Tako je Luis Suarez izašao u susret kolegama iz katalonskog dnevnika Mundo Deportivo i nadoknadio im intervju koji je trebalo da se dogodi još 12. marta, ali su sadašnje okolnosti uticale da se isti pomeri za gotovo mesec dana...
“Nema razloga da mi zahvaljujete, zajedno nosimo ovaj veliki teret, kao što bi svaka porodica to uradila u ovim komplikovanim vremenima“, kaže Suarez i nastavlja:
“Svi smo zabrinuti i nervozni u iščekivanju narednih događaja. Ipak, sada imam dovoljno vremena da se u miru oporavim od operacije. Ne žurim nigde. Ali, dosta razmišljam o svemu što se dešava u svetu zbog pandemije, svima nam otežava situaciju“.

Izabrane vesti

Urugvajac je poslao jasnu poruku svim navijačima Barselone da prate uputstva nadležnih organa i ostanu kod kuće, kako bi se pandemija što pre okončala, a potom svi zajedno uživali u fudbalskim čarolijama... Priznaje da oseća strah za zdravlje svojih najbližih, ali i da radi apsolutno sve kako bi njegova porodica i on ostali na bezbednom i pre svega – zdravi...

A sada i malo sportskih tema. Doduše, opet poveezanih sa aktuelnim stanjem. Igrači Barselone odrekli su se velikog dela plate (oko 72 odsto) kako bi se smanjio pritisak na klupsku kasu, ali se dosta šuškalo o tome da su pojedini igrači jako nezadovoljni predloženim merama...
“Generalno su igrači osećali neku vrstu nelagode, ali najviše zbog stvari koje su kružile u javnosti, a nisu bile tačne. Pričalo se da igrači ne žele da pristanu na smanjenje plate, da je bilo velikih nesuglasica i da su mnogi uznemireni zbog toga. Sve nas je to frustriralo. Mogu samo da kažem da svi igrači rade maksimalno na tome da pomognu klubu, da pomognu koliko god mogu u ovoj situaciji. Naša želja da pomognemo je od prvog momenta bila velika. Nismo osetili nikakav pritisak od strane kluba, naprotiv, verovali smo u ono što radimo“.

Ali, zašto je onda trebalo deset dana da se postigne dogovor?
“Razlog pomeranja jesu određene cifre koje su morale da budu usklađene. Nije lako uskladiti to sa 22-23 igrača. Sve se rešavalo između kluba i zastupnika igrača, što opet nije bilo jednostavno. Zato je bilo potrebno vreme, da se nađe najbolje rešenje i ozvaniči sve što je pre moguće“.

Šta misliš – kada biste mogli da se vratite na teren?
“Teško je reći, pogotovo ako me pitate kada će sve da se vrati u normalu, da možemo da igramo pred punim tribinama. Mi koji živimo za fudbal i sport danas smo dovedeni u poziciju da ne znamo sa 100 odsto sigurnosti kako će stvari da se odvijaju i kada ćemo ponovo moći da uživamo na terenu. To je ono što nas sve brine. Kao i to kada ćemo sa svojim porodicama moći da izađemo u park, da prošetamo, da uživamo, kada će deca moći da vide svoje drugare, rođake... To je ono što nas najviše brine trenutno“.

A, kada bi ti mogao ponovo da uđeš u timski režim treninga?
“Zavisi od nekoliko faktora. Kada budem mogao da se vratim treninzima, moći ću da radim i sa ekipom, ali kompletnu procenu stanja treba da donese lekarski tim i naš glavni fizioterapeut, osoba koja je zadužena za naš oporavak i radi sa nama na dnevnoj bazi. Zato ću mu zauvek biti zahvalan. Dok ne dobijem završnu procenu svih njih ne mogu da budem siguran kada ću ponovo na teren. Sve dok budem slušao i radio ono što mi se kaže, oporavak će ići brže“.

Da li bi tebi bilo u redu da igraš sezonu u julu i avgustu, kada je najtopliji deo godine?
“Sve zavisi od toga kako se bude uskladio kalendar, ali i toga kako će se u drugim zemljama rešiti to pitanje. Dajte prvo da se vratimo normalnom životu, pa ćemo onda da razmišljamo o fudbalu i kalendaru takmičenja“.

Barselona se nedeljama unazad najviše dovodi u vezu sa dvojicom fudbalera – Nejmarom i Lautarom Martinezom. Da li su obojica kompatibilni sa ovim timom?
“Teško je govoriti o igračima drugih klubova. A, pogotovo u ovoj situaciji. Mogu da kažem da su obojica sjajni igrači. Svi znaju ko je Nejmar i koliko ga Barselonina svlačionica poštuje. O njegovim fudbalskim kvalitetima neću ni da pričam, znam samo da ima još mnogo toga da ponudi. Uvek je dobrodošao kod nas, zna i on koliko smo povezani“, kaže Suarez i okreće se ka napadaču Intera:
“Lautaro je igrač koji se razvio mnogo u Italiji, on je ’devetka’ koja ima fantastične kretnje po terenu i zaista je vrhunski napadač. Ne mogu da govorim mnogo o kompatibilnosti, već o sreći ako ga jedan klub traži i želi, odnosno da li su im ambicije iste. Da li želi da osvoji sve. Kada ima zdrave konkurencije u timu, svi smo spremni da uradimo sve kako bismo ostvarili zadate ciljeve. Zato igrači i treba da se bore za svoje mesto u timu i takvi su uvek dobrodošli. Uvek je dobro kada ima jake i zdrave konkurencije u timu“.

Dosta se priča i o tvom statusu i potencijalnoj obnovi ugovora...
“I dalje ne znam ništa. Već sam jednom govorio o tome kakva je moja situacija sa ugovorom. U ovom trenutku najmanje razmišljam o tome, sav moj fokus je na budućnosti čovečanstva i svemu onom što se trenutno dešava. Lako ćemo o svemu kada ovo prođe. Imam ugovor sa klubom i ispunjavam sve obaveze. Doći će vreme kada ću sesti sa čelnicima kluba i razgovarati o svemu“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara