Pao je novi svetski rukometni rekord – 53.586

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 20:53

Meč Nemačka – Švajcarska u Diseldorfu postavio nove standarde u ovom sportu

Meču Francuska – Makedonija na otvaranju Evropskog prventva u Nemačkoj pratilo je oko 50.000 gledalaca. Bilo je praznih mesta, a taj rekord trajao je manje od sat vremena. Nova granica je postavljena na 53.586. Toliko je bilo prisutno na startu meča domaćina i Švajcarske u drugom meču Grupe A u Merkur Špil areni u Diseldorfu.

Organizatori su objavili ovu cifru i pohvalili se da je to svetski rekord kada je rukometna poseta u pitanju. Pre današnjeg dana rekord po posećenosti rukometne utakmice postavljen je takođe na jednom nemačkom fudbalskom stadionu, i to u Frankfurtu 6. septembra 2014. godine kada je 44.189 navijača pratilo utakmicu Bundeslige Rajn Nekar Leven - Hamburg u sklopu Dana rukometa u gradu u državi Hesen.

Izabrane vesti

U premiejrnoj utakmice 16. Evropskog prvenstva, Francuska je očekivano lako pobedila Makedoniju sa 39:29 i potvrdila da je jedan od favorita za zlato.

Između dve utakmice Grupe A, svečano je otvoren šampionat. Bio je defile svih zemalja učesnika. Između ostalih, vijorila se i srpska trobojka. Predsednik EHF-a Mihael Viderer otvorio je prvenstvo. U narednih 18 dana spektakl u Nemačkoj. Za rukometne fanove, pravo uživanje gledati utakmice pred sigurno punim tribinama.

Srbija u petak (18.00) protiv Islanda otvara šampionat u Minhenu. Meč koji bi mogao mnogo toga da odluči i bude putokaz koliko može tim Tonija Đerone.



tagovi

EHF EURO 2024Rukometni EURO 2024ep u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara