Detalj s meča
Detalj s meča

Partizan ispustio +4 za šest minuta, prvi vaterpolo večiti derbi završen s desetkom

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.19. | 21:50

Na obe strane...

Prvi veterpolo večiti derbi u sezoni u talasima. Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde odigrali su na Banjici meč pun preokreta i sezonu u Regionalnoj ligi otvorili remijem – 10:10.

Zvezda bi morala da bude zadovoljnija podelom plena, iako je posle silnih promena u prelaznom roku – niko nije toliko izmenio sastav kao tim Igora Milanovića, a i on je novo lice na klupi  - bolje ušla u meč i imala dva gola prednosti samo da bi potom crno-beli serijom 6:0 okrenuli utakmicu i stigli nadomak pobede. Nešto više od šest minuta pre kraja poslednje četvrtine vodio je Partizan sa 9:5 i taman kad se činilo da će do prvenca u novoj sezoni neshvatljiv pad u odbrani koji je večiti rival oberučke dočekao.

Izabrane vesti

Serijom 5:1 koju su golovima zatvorili Marko Janković i Kristijan Šulc crveno-beli su stigli do remija.

Marko Radović je sa četiri gola bio najefikasniji igrač u Crvenoj zvezdi, dok je Janković stao na dva. Na drugoj strani Aleksandar Radanović i kapiten Nikola Radonjić po tri puta su stresli mrežu crveno-belih, a Nikola Radulović je postigao dva gola.

Podsetimo, titulu u Regionalnoj ligi brani zagrebačka Mladost, dok je novi član A1 lige Budvanska rivijera, koji je u A2 ligu poslao POŠK. Visio je i Partizan, ali je u dve utakmice bio bolji od dubrovačkog Solarisa i opstao u elitnom rangu.

REGIONALNA 1 LIGA, 1. kolo:

Jadran Split – Jadran Herceg Novi 9:11
Partizan – Crvena zvezda 10:10

Subota:

18.00: Mladost – Mornar
19.00: Jug – Budva
20.00: Šabac – Primorac

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara