Slavlje Pazovčanki (©Privatna arhiva)
Slavlje Pazovčanki (©Privatna arhiva)

Pazovčanke pokorile planetu: Srbija ponovo ima prvaka sveta u školskom sportu

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.06.22. | 10:08

Gimnazija "Branko Radičević" na krilima Une Vajagić slavila u finalnom meču u Brazilu

Pazovčanke su se ponovo popele na svetski tron, pa Srbija može i ove godine da se pohvali da ima prvaka sveta u školskom sportu.

Gimnazija "Branko Radičević" iz Stare Pazove u finalu Svetskog prvenstva srednjih škola u Brazilu (Fos do Iguasu) savladala je protivnice iz Kineskog Tajpeja i to posle preokreta - 3:1 (22:25, 25:23, 25:22, 25:18).

Izabrane vesti

Do šampionskog pehara Pazovčanke je vodila Una Vajagić, odbojkašica Omladinca i reprezentativka Srbije u mlađim kategorijama.

"Stvarno je neverovatno biti ovde u Brazilu, a onda i napraviti ovako veliki uspeh i odbraniti titulu svetskog šampiona", prenela je utiske za Mozzart Sport Una Vajagić iz dalekog Brazila. "Posle teške polufinale utakmice sa Turskom, uspele smo da skupimo snagu i za finale koje je bilo veoma neizvesno i naporno. Kineski Tajpej ima veoma jaku i stabilnu ekipu, a pre svega upornu. Teško možete da ih poremetite i pročitate njihovu raznovrsnu igru. Ponosna sam na celu ekipu i drago mi je da smo ostvarile naš cilj i obeležile kraj sezone na najlepši mogući način".

Bronzane medalje završile su kod Turkinja, koje su lako srušile Grčku u borbi za treće mesto - 3:0 (25:15, 25:9, 25:16). Peto mesto je pripalo Brazilu, šesto Kipru, sedma je bila Hrvatska, a na osmoj poziciji Izrael.


tagovi

OK OmladinacUna Vajagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara