Miloš Todosijević. priv. arhiva
Miloš Todosijević. priv. arhiva

PET NA PET – Miloš Todosijević: Mnogo truda ne garantuje uspeh, ali malo sigurno vodi u neuspeh

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 09:54

Srpski atletičar, dugogodišnji kapiten Zvezde, stomatolog navija za Zvezdu, Slogu i Ribnicu

Karijeru kao atletičar, u disciplini skok u vis, započeo je 2005. godine u AK Crvena zvezda za koju se takmičio dvanaest godina. Tokom karijere promenio je nekoliko trenera, ali najveći uspeh ostvario je sa Goranom Obradovićem. Deset puta je bio šampion Srbije, potom vicešampion Balkana, dugogodišnji reprezentativac naše zemlje i višestruki pobednik međunarodnih mitinga. Lični rekord je preskočenih 221 centimetara.

Po zanimanju je doktor stomatologije, živi i radi u Kraljevu. Oženjen je i ima devojčicu od četiri meseca. Kada dozvole obaveze ide u teretanu, na trčanje, tek da se održi forma. U upravnom odboru je AK “Kraljevo” sa željom podizanja nivoa atletike u gradu na Ibru.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno, kao dečak i mladić, trenirali još neki sport i koji?

“Pre atletske karijere bio sam košarkaš u KK Sloga iz Kraljeva. Kapiten AK Crvena zvezda postao sam 2008. godine nakon završetka karijere legendarnog Dragana Perića. Predvodio sam klub do samog završetka karijere. Promenio sam, tokom karijere, nekoliko trenera, ali najveći uspeh i najduže sam ostao sa Goranom Obradovićem, trenerom Ivane Španović. Bio sam Ivanin sparing partner punih šest godina. Sada smo veliki prijatelji”.

 2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Smatram da nije dobro za mladog sportistu da ima idola. Uzore svakako da. Ja sam ih imao više. Uvek su me fascinirali srpski sportisti koji su za našu zemlju ostavljali poslednju kap znoja”.

 3.Za koje sportske klubove navijate?

“Što se tiče navijačkog srca, mogu reći da sam lokal patriota. Navijam za Slogu u košarci i Ribnicu u odbojci. Naravno, kada su večiti u pitanju jasno je iz moje karijere i tu nema dileme. Otac i ja navijamo za Crvenu zvezdu, moja braća za Partizan”.

 4.Sportska utakmica ili događaj koji su ostali u sećanju?

“Iz moje atletske karijere događaj, koji me je ostavio bez daha, je pobeda na evropskom klupskom prvenstvu ‘B’ grupe održanom na Marakani. A što se ostalih momenata tiče ne znam odakle bih počeo…Mijatova prečka, Đorđevićeva trojka, vaterpolisti, Indijanopolis, Ivanina prva medalja, i naravno, Novak sam protiv svih! Toliko su sreće doneli srpski sportisti, ponosa i suza da je teško izdvojiti jedan”.

Kažete da imate životni moto, patentiran, zaštićen?!

“MNOGO TRUDA NE GARANTUJE USPEH, ALI MALO TRUDA SIGURNO GARANTUJE NEUSPEH”. 

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi iz EVROLIGE, UNIKS – EFES. Domaći su poraženi na poslednja dva meča od Zenita i Barselone. Nakon pet pobeda EFES je zabrljao u turskom šampionatu. Međusobni skor je 1:5.

 “Pokušajte sa više poena, a granica je 154.5”.

 Piše: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara