Počelo je... Dva sata i 40 minuta atomske odbojke, čudesni Leon, poraženi Car, Bata i Potke stavili pečat na prvi pehar

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.11.19. | 21:28

Peruđa dobila prvu bitku u Italiji

Ove sezone se očekuje spektakularna sezona u italijanskoj Seriji A za odbojkaše. Četiri italijanska kluba su napravila moćne timove koji konkurišu za trofeje na svim frontovima. Lube je aktuelni evropski i italijanski prvak, Trentino je vladajući svetski klupski prvak, Peruđa brani Kup Italije, a Modena je do danas bila vlasnik trofeja u Superkupu Italije. Svi oni će i ove sezone odlučivati o raspodeli trofeja u italijanskoj i evropskoj odbojci.

Borba za prvi trofej je večeras pripala Peruđi!

Izabrane vesti

Tim naših Aleksandra Atanasijevića i Marka Podrščanina je večeras na završnom turniru Superkupa Italije slavio u finalu protiv Modene 3:2 (27:25, 23:25, 25:23, 18:25, 15:12) i najavio da je još jači nego lane. Belgijski stručnjak Vital Hejnen je tako osvojio prvi trofej od dolaska na klupu Peruđe. Možda je Superkup Italije najlakši po vrednosti među svim trofejima, ali je bitan jer je Peruđa pokazala mišiće direktnim rivalima.

I to na kakav način! Posle borbe koja je trajala dva sata i 40 minuta. 

Od prvog seta se videlo da ćemo gledati izjednačenu borbu. Skoro u svim napadačkim i defanzivnim parametrima, Modena je bila bolja u prvom setu. Ali ga je izgubila?! Što zbog genijalnosti Peruđinog tehničara De Čeka, što zbog neverovatnih napadačkih rešenja najboljeg svetskog odbojkaša Vilfreda Leona. Vodila je Modena 25:24, Atanasijević je spasao prvu set loptu, a onda je neverovatni Vilfredo Leon ispalio dva asa zaredom! Kakav igrač...

Modena se nije dala i odirgala je bolje u drugom setu. Nezaustavljiv je bio Ivan Zajcev! Popularni Car je osvojio čak 11 poena u tom setu, pogađao je smečeve, servirao asove, udarao blokove... Iskoristio je prvu set loptu za izjednačenje.

I u trećem setu se vodila izjdenačena borba, niko nije uspevao da prebaci razliku od dva poena razlike sve dok Leon nije pogodio as za 20:17. Potom je i Atanasijević pogodio as za 23:21. Modena je spasila prvu set loptu, ali ne i drugu posle magične dijagonale Leona.

U četvrtom setu je Modena krenula sa furioznih 4:0. Ubrzo je bilo 13:7, pa 17:9, Hejnen je pokušao sa izmenama, ali bilo je kasno...

Leon je asom uz video proveru otvorio tajbrejk, Peruđa je prva povela sa 3:1, ali je Modena uz sjajnu igru i as Andersona preokrenula na 7:5. A onda blok Podršačanina na Bednoržu, blok Leona na Zajcevu, greške domaćih na servisu i as Leona za preokret Peruđe i novo vođstvo od 11:9. Došao je red na Batu Atatasijevića koji je sa dva fenomenalna smeča doneo Peruđi 14:11 i tri meč lopte. Prvi tempo Podršačanina i Peruđa je posle dva sata i 40 minuta pobedila!

Leon je sa 21 poenom bio najbolji u pobedničkom timu, Atanasijević je osvojio 18, a srednjaci Podraščanin i Riči po devet. Modeni nije pomogli ni 30 poena Ivana Zajceva i 22 poena Meta Andersona.

Prvi trofej u sezoni ide za Peruđu. Ali Modena, Lube i Trentino će da imaju još veći motiv do kraja sezone...Počelo je!


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara