Novi rukometni kalendar: Orlovi na Slovence na kraju juna

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.03.20. | 20:00

Fajnal for Lige šampiona za rukometaše u avgustu

Pandemija virusa korona poremetila je potpuno i kalendar rukometne sezone. Sve je moralo se odloži, počev od kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Evropska rukometna federacija odredila je danas novi raspored takmičenja, sa nadom da će pandemija do leta proći i da će sportisti moći da se vrate u dvorane.

Izabrane vesti

Najpre, kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo u konkurenciji rukometašica igraće se od prvog do sedmog juna u turnirskom formatu, na jednom mestu. Selekciji Srbije ostale su još dve utakmice sa Rusijom i po jedna sa Švajcarskom i Slovačkom. U oba odigrana susreta do sada Srpkinje su pobedile i imaju četiri boda, isto kao Rusija. Na EP će dve najbolje iz grupe.

Za muški rukomet ključni dvomeč je protiv Slovenije u baražu za Svetsko prvenstvo. Pobednik ovog duela igraće u Egiptu naredne godine. Po novom kalendaru, utakmice će se igrati u periodu između 29. Juna i 5. jula.

Što se tiče klupskog rukometa, odluka je da se nastave evropski kupovi kada uslovi dozvole, a zacrtano je da to bude u junu. Finalni turnir Lige šampiona za muškarce pomeren je za 22/23. avgust, dok će žene fajnal for igrati 5/6. septembra.

Foto: Starsport©


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara