Prštaće - Srbi i Hrvati za krunu i Tokio

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.06.19. | 09:09

Očekivano finale Svetske lige na Tašmajdanu. Pobedniku plasman na Olimpijske igre naredne godine. Delfini pobedili Barakude pre četiri dana golom mladog Ognjena Stojanovića

Još jedna pobeda i titula. Ali, ono što je važnije od pehara Svetske lige je plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Srpski Delfini imaju idealnu situaciju, igraju pred svojim navijačima na otvorenom bazenu Tašmajdan (nedelja, 16.45). Tražiće se karta više, 4.000 navijača bodriće četu Dejana Savića. Rival – vaterpolo sila, svetski šampion Hrvatska. Udariće jedan protiv drugog selekcije koje drže tri najvažnije trofeja u vaterpolo sportu. Srbija je evropski i olimpijski šampion.

Izabrane vesti

Ovi rivali odigrali su meč na istom mestu u grupnoj fazi takmičenja pre četiri dana. Naša selekcija je bila bolja, slavila je tesno 11:10 golom mladog Ognjena Stojanovića. Nema iznenađenje, ekipe se dobro poznaju, ne retko i zajedno treniraju. Teško da Dejan Savić i Ivica Tucak mogu jedan drugog da iznenade.

Ipak, Srbija je favorit, blagi. Igra na svom bazenu. S jedne strane Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, s druge Andro Bušlje, Maro Joković, Josip Vrlić, Havijer Garsija

Delfini nisu imali problema u polufinalu protiv Australije, bilo je rutinskih 16:11, dok su Barakude lakše nego što se očekivalo pobedili Španiju sa 10:8, a na tom meču je blistao golman Marko Bijač sa 16 uspešnih intervencija.

Ove godine je u pobedama 1:1. Hrvatska je u martu bila bolja na svom bazenu protiv Srbije sa 12:9 u prvoj fazi Svetske ligea. U poslednjih 13 utakmica, skor je 8:4 za našu reprezentaciju, uz jedan remi.

Selektor Dejan Savić očekuje “vetar u leđa” od strane punog Tašmajdana.
Izuzetno cenim Hrvatsku. Toliko smo velikih duela odigrali u poslednjih nekoliko godina da tajni nema. Obe vaterpolo selekcije su u samom vrhu i sportski je nadati se pobedi. Mi smo želeli ovu situaciju, a ko je s druge strane i nije toliko važno. Da se oslonimo na sebe, na podršku publike i da probamo da završimo posao”, rekao je Savić pred finale za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Kapiten Filip Filipović više od decenije odmerava snage sa Hrvatima u duelima za medalje na velikim takmičenjima.
Znam samo da će da bude lepa i kvalitetna utakmica. Na nama je da damo maksimum. Ja se ne nadam pubim tribinama, ja sam siguran da će tako da bude. Ako sada olimpijski i evropski prvak nema podršku onda nešto nije normalno u društvu”, istakao je levoruki bombarder Srbije.

Hrvati su do Svetskog prvenstva u Budimpešti 2017. godine bili redovne mušterije naše reprezentacije. Na velikim takmičenjima, zna se, Barakude su padale u duelu sa Delfinima, ali u polufinalu Svetskog prvenstva su skinuli prokletstvo.
Znamo šta je Srbija. Ali kao što rekoh, gde ćeš veće stvari i zadovoljstva nego igrati tu na Tašmajdanu za takav ulog, za Tokijo, protiv takve reprezentacije. To je ono za šta se trenira, živi, sanja. Ja ću tako dočekati utakmicu i siguran sam da ću to preneti i na svoje momke i da ćemo svi zajedno ostaviti srce u bazenu. Ukoliko ne uspemo, Bože moj, to je sport, ali verujem da imamo i te kako dobre izglede za pobedu”, rekao je selektor Barakuda Ivica Tucak za sajt Vaterpolo saveza Hrvatske.

Hrvate u bazenu predvodi iskusni Dubrovčanin Andro Bušlje, koji igra za vicešampiona Evrope Olimpijakos.
Zasluženo ulazimo u finale, idemo po ono što smo došli. Pokušaćemo da osiguramo našu vizu za Tokio. Iako je Srbija blagi favorit s obzirom na to da igra pred domaćom publikom ne nameravamo da se predamo. Nadam se da će biti pune tribine i da ćemo odigrati odličnu utakmicu, a onda šta bude. Naravno, verujem u našu pobedu. Srbija nije lagan protivnik, dobra je na svakoj poziciji”, istakao je kapiten svetskih šampiona.

Od 15 časova Španija i Australija igraće za utešnu bronzu. Furija je favorit, dobila je poslednja četiri duela protiv tima koji sa klupe predvodi nekadašnji hrvatski as Elvis Fatović.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 15:00 11709 SL Australia - Spain ki 2 1,40
Ned 16:45 11710 SL Serbia - Croatia ki 1 1,65
Ukupna kvota2,31

SVETSKA LIGA (BEOGRAD)

Nedelja

FINALE
16.45: (1,65) Srbija (7,50) Hrvatska (2,85)

ZA 3. MESTO
15.00: (4,00) Australija (8,00) Španija (1,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara