©Reuters
©Reuters

Raspucavanje! Srbi pregazili Kazahstan i probili barijeru u Tokiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 08:04

Ubedljivo slavlje izabranika Dejana Savića - 19:5

Kada ekipa koja je navikla na pobede, ovako važno takmičenje kao što su Olimpijske igre, započne porazom, onda neko mora da plati ceh. Ispostavilo se da je to bila selekcija Kazahstana, koja je u drugom kolu takmičenja u Grupi B demolirana od strane reprezentacije Srbije. Izabranici Dejana Savića su današnji meč iskoristili za podizanje samopouzdanja i šutersko raspucavanje, a poseban akcenat očigledno je bio stavljen i na odbranu, koja je bila jedan od problema u porazu od Španije - 19:5 (4:2, 3:1, 6:2, 6:0).

Najefikasniji u pobedi Delfina bio je nezaustavljivi Duško Pijetlović sa četiri pogotka, dok je jedan manje postigao Strahinja Rašović. Nekoliko izuzetnih odbrana imao je i sjajni Gojko Pijetlović, koji je meč okončao sa 10 uspešnih intervencija.

Izabrane vesti

Srbija je meč prelomila u trećoj četvrtini, koju je rešilia u svoju korist rezultatom 6:2 i otišla na nedostižnih plus osam (13:5). Vrlo važna stvar je i to što se u poslednjoj deonici insistiralo na maksimalnoj ozbiljnosti u defanzivi, što je rezultiralo slavljem od 6:0 u poslednjem kvartalu.

Izabranici Dejana Savića su u meč ušli sa ogromnom ambicijom da dođu do povoljnog rezultata, pa je u prvoj četvrtini bilo određenih komplikacija, ali se već u drugoj raspucao značajan broj igrača, pa spasa za Kazahstance više nije bilo.

Iako nije bilo nikakve dileme, ovo slavlje je predstavljalo praktično ključni korak ka plasmanu u četvrtfinale. Delfini će to i zvanično moći da potvrde već za dva dana protiv Australije, koja je znatno ozbiljniji protivnik od Kazahstana, ali nedovoljno dobar da bi ugrozio očekivano slavlje srpskog tima.

Nakon toga izabranici Dejana Savića odlučivaće o plasmanu u vrhu tabele u okršajima sa Hrvatskom i Crnom Gorom.


tagovi

tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara