Boris Rojević (©Starsport)
Boris Rojević (©Starsport)

Rojević: Najveća pobeda u karijeri, nadam se da je ovo samo početak

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 16:27

“Zaslužili smo ovaj pehar. Velika pobeda kolektiva, ponosan sam na sve igrače. Cele sezone smo igrali, ginuli za ovo. Ulog je bio veliki. Nije bilo lako kao što to krajnji rezultat dvomeča govori”, rekao je trener Novosađana za Mozzart Sport

Slavi Vojvodina pobednički pehar, EHF kupa, najveći uspeh tima sa Slane bare u istoriji. Srbija je pokorena, 10 vezanih titula je osvojeno, a sada je napravljen veliki korak, trofej međunarodnog takmičenja je u vitrinama srpskog šampiona.

Trofejni stručnjak Boris Rojević stigao je do 13. pehara u karijeri za samo pet godina koliko je na klupi Lala. Nije baksuzan, već srećan broj. Mladi stručnjak iz Vrbasa sijao je od sreće posle meča.

Izabrane vesti

Sigurno da je ovo najveća pobeda, najveći trofej u mojoj karijeri, kruna dosadašnjeg rada. Verujem da je ovaj pehar samo početak nečeg velikog, još boljih rezultata Vojvodine, ali i srpskog rukometa”, rekao je Rojević za Mozzart Sport iz svlačionice u Stavangeru.

Mirno je trofejni stručnjak analizirao utakmicu, rekao je da je cilj bio da se pobedi u Stavangeru, a ne samo osvoji trofej.

Zaslužili smo ovaj pehar. Velika pobeda kolektiva, ponosan sam na sve igrače. Cele sezone smo igrali, ginuli za ovo. Ulog je bio veliki. Nije bilo lako kao što to krajnji rezultat dvomeča govori”.

Meč je prelomljen u finišu prvog poluvremena. Posle serije domaćina i vođstvo 10:7, uzeo je Rojević tajm-aut, smirio igrače, staloženim tonom im rekao da se smire, da nema panike... To je rezultiralo serijom 3:0 do poluvremena. To je demoralisalo domaćina koji u nastavku nije imao ni promil šanse da sustigne -7 sa Slane bare.

To je bio ključni detalj, kada smo prekinuli njihovu seriju. Otišli smo sa nerešenim rezultatom na poluvreme i posle nam je bilo lakše. Imali smo mir na odmoru, dogovorili smo se da idemo u nastavku, ne da sačuvamo prednost, nego da pobedimo. To smo i ostvarili, lepše je kada se osvoji trofej s pobedom nego da smo recimo izgubili sa šest golova razlike”, zaključio je trener Vojvodine.

Nema odmora za Lale. Već za pet dana sledi prvi meč finala Kupa Srbije sa pančevačkim Dinamom. Biće to prilika za navijače novosadskih crveno-belih da pozdrave šampione, ponos SD Vojvodina.

I na ovom meču je plaćena velika cena. Kapiten Miljan Vukovljak je najverovatnije polomio nos. U 43. minutu je dobio žestok udarac laktom. Natekao mu je nos, ima veliki otok, a posle pregleda biće poznato da li će morati na operaciju. Ipak, to vođu Lala nije omelo da podigne pobednički pehar.

Vreme slavlja je u taboru Voše...



tagovi

RK VojvodinaEHF kupBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara