Pavloviću, ne javljaj mi se ako ne budeš vredeo 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.04.20. | 13:41

„Za transfer u Monako znali su samo članovi porodice i saigrač Lazar“, kaže štoper Partizana

Zasad je igrač od 10.000.000 evra. Bude li nastavio meteorski uspon, kao u minulih dana, lako bi moglo da vredi pet puta više i ispuni predviđanja trenera iz mlađih kategorija. Slađan Šćepović je pre šest godina video budućnost, jer je zajedno sa Momčilom Vukotićem doveo Strahinju Pavlovića iz šabačkog Savcijuma.

U međuvremenu ga oblikovao i prosledio u prvi tim, gde je mladi štoper krupnim koracima napredovao do transfera u Monako, s tim što se ni učitelji, ni đak, ne zadovoljavaju postignutim, pa u ušima 19-godišnjeg štopera i dalje odzvanjaju reči trenera u mlađim kategorijama Partizana „nemoj mi se javljati ako ne budeš vredeo 50.000.000 evra“.
Da, rekao mi je to. Kazao je „ili ćeš me slušati i biti fudbaler ili ćeš...“ Da ne kažem sad šta, uglavnom otići na drugu stranu“, potvrđuje Pavlović u razgovoru za RTS i opisuje kako je tokom jeseni, a pogotovo u novembru krio od okoline da je završio posao sa Monakom koji ga je kupio i ostavio u Humskoj na pozajmici do kraja sezone. „Trudili smo se da sve bude diskretno tokom pregovora. Jedino sam rekao porodici i Lazaru Pavloviću, saigraču s kojim sve delim. Tačno je da smo sličnog karaktera, on je bio kapiten naše generacije u mlađim kategorijama“.

Izabrane vesti

A pre samo 14 meseci bio je Strahinja u drugom, maltene trećem planu u Partizanu. Krenuo je na pripreme da oseti atmosferu prvog tima, nametnuo se, iskoristio povredu Svetozara Markovića, zgrabio je i posle debija poritv novosadskog Proletera tako sigurno odigrao večiti derbi da više nije ispuštao pozicij u startnih 11.
„Utakmica sa Crvenom zvezdom je prelomna u mojoj dosadašnjoj karijeri. Od najznačajnijih još izdvajam finale Kupa Srbije, kada smo pobedili 1:0 i meč protiv Mančester junajteda. Osećaš pozitivnu tremu, a kad izađeš na teren - poštovanje ne i strah. Ne ako želiš da pobediš. A ja želim da pobedim svakoga, makar igrao i protiv Mesija“.

Prisećajući se početaka, postaje svestan da je tad bio agresivniji, dok sad igra čistiji fudbal.
Na prvoj utakmici posle devet, a na drugoj posle 18 minuta dobio sam žuti karton. Jednostavno, bio sam u utakmici. Vremenom sam uspeo da kontrolišem emocije... I to se uči. Posle je bilo bolje. Ove sezone sam dobio samo tri javne opomene“.

Pauzu u šampionatu Strahinja provodi u rodnom Šapcu, treniram individualno, ali u uči francuski i engleski kako bi bi spreman za letnji odlazak na stadion „Luj Drugi“. U međuvremenu, prati vesti, nada se da će ponovo na teren, ubrzo i u dres najdražih boja.
„Priznajem da razmišljam i o seniorskoj reprezentaciji. To mi je želja. Mislim da ćemo savladati i Norvešku i narednog protivnika, plasirati se na Evropsko prvenstvo. Nadam se pozivu".

Prema njegovim rečima, voli da „skida“ cake Ramosa i Pikea, ali posebno ceni Đorđa Kjelinija iz Juventusa.
U mlađim kategorijama sam nosio šesticu, sada trojku na poleđini dresa. U seniorskoj ekipi šestica je bila zauzeta pa sam uzeo duplo manji broj, po uzoru na Đorđa Kjelinija. On je prvi igrač sa kojim bih danas menjao dres kada bih mogao“, dodao je Strahinja Pavlović.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara