SK u ragbiju: Ima li leka za haku?

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.19. | 14:02

Počeo je 9. Svetski kup u sportu sa jajastom loptom, a titulu brani Novi Zeland

U Japanu je ovog jutra utakmicom između dva autsajdera Rusije i domaće ekipe počeo deveti Svetski kup u ragbiju. Na jednom od najvećih sportskih takmičenja ove godine učestvuje 20 zemalja, a finale je zakazano tek za 2. novembar u Jokohami.

Titulu brane Novozelanđani koji su poslednjih osam godina nezaustavljivi, ali se čini da je sada došlo vreme da konačno budu skinuti sa trona. Veliko je pitanje koje reprezentacija je sposobna za tako nešto, ali nije da ih nema... Pre svih, tu su Južna Afrika, sa kojom Ol bleksi sutra od 11.45 po srednjoevropskom vremenu otvaraju takmičenje,  ali i tri evropske, tačnije ostrvske ekipe: Vels, Irska i Engleska. 

Izabrane vesti

Nekoliko sati pre ovog, malo je reći ragbi derbija, sudaraju se Francuska i Argentina u okviru Grupe C u Tokiju gde su Evropljani ipak blagi favoriti. Galski petlovi već neko vreme nemaju tim za najveće domete, te su tako i ispraćeni u Zemlju izlazećeg sunca. Nema sumnje da imaju kvalitetnije pojedince od protivnika, ali Gaučosi su poznati kao pakleno borbena ekipa koja praktično svakom oponentu može da zagorča život. Ipak, šansa je na strani Francuza.

Nakon njih od 11.45 po "našem vremenu" u Jokohami u okviru Grupe B sudaraju se Novozelanđani i Južnoafrikanci i taj bi susret mogao da bude klasičan "lakmus"onoga što možemo očekivati u narednih skoro mesec i po dana od ove dve selekcije. Ol bleksi su favoriti, ali kvota 3,10 na Springbokse (vrsta gazele), koji bez sumnje imaju kvalitet za najveće domete, prosto nas mami da rizikujemo.

SASTAV GRUPA

A: Irska, Škotska, Japan, Rusija,  Samoa
B: N. Zeland, JAR, Italija, Namibija, Kanada
C: Engleska, Francuska, Argentina, SAD, Tonga
D: Australija, Vels, Gruzija, Fidži, Urugvaj

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara