Nikola Meljanac (©FIVB)
Nikola Meljanac (©FIVB)

Šou Meljanca u Poljskoj: Radom posle 752 dana pobedio kod kuće, Srbin ludo proslavio

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 09:51

Od decembra 2021. ovaj klub je čekao pobedu pred domaćom publikom

Može nekoga da nervira, da mu smeta takvo ponašanje ili totalno ide na živce... Ali, ipak deluje da je više onih kojima se sviđa. Energični Nikola Meljanac godinama je zabavljao publiku u Srbiji, a sada svakodnevno pravi šou u Poljskoj. Sinoć se odigrala još jedna spektakularna predstava, na kojoj je imao glavnu ulogu...

Njegov tim Čarni Radom zabeležio je pobedu kod kuće posle 752 dana, a Srbin je to proslavio na poseban način. Kada je pala poslednja lopta nije se pozdravio sa saigračima, već je momentalno otrčao među najvatrenije navijače... Znao je koliko ekipi znači njihova podrška, a i koliko vatrenim pristalicama znači ovaj trijumf. Čekali su ga još od decembra 2021. godine, što stvarno zvuči neverovatno. Bili su u seriji od 29 poraza kod kuće.

Izabrane vesti

Sinoć je taj negativni niz napokon prekinut. Radom je slavio protiv Barkoma i tako stigao do druge pobede ove sezone u prvenstvu - 3:1 (25:19, 25:14, 21:25, 25:18). Potencijalni reprezentativac Srbije je bio najefikasniji igrač na meču sa 24 poena.

Osvojio je 22 iz napada, uz dobre procente realizacije 42-22 (52 odsto). Zabeležio je i po jedan blok i as. Bio je veoma raspoložen pa je očekivano sunarodnik Vuk Todorović imao najviše poverenja u njega, lepo ga je razigrao, a kao rezultat stigao je veoma važan trijumf. Srpski dizač je upisao dva poena - jedan iz napada i jedan as.

Meljanac je brzo morao da se vrati sa tribine i da prekine slavlje, jer mu je na terenu uručena MVP nagrada. Doneo je ekipi tri boda, ali je i dalje nije pomerio sa dna. Čarni Radom je na poslednjem mestu sa skorom 2-12 i samo šest osvojenih bodova.

U nastavku sezone čeka ih veoma težak posao, ali sa ovakvom energijom sve je moguće... Pa i da padaju ekipe jače od Barkoma.



tagovi

Nikola MeljanacVuk Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara