Četiri crvena kartona u Turskoj! Adana kuca na vrata Superlige

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.03.20. | 20:51

Remi Altinorda i Balikesira – 1:1

Grcala je Adana u prethodnom periodu, nizala utakmice bez pobede, ali je proradila kada je to bilo najpotrebnije. Taman da ponovo zakuca na vrata Superlige. Protiv prežaljenog Eskišehira Adana je odigrala možda i najbolju utakmicu u 2020. godini i ubedljivom pobedom stigla samo na dva boda zaostatka u odnosu na drugoplasirani Erzurum – 4:1.

Kada je u dobrom raspoloženju Mehmet Ajkuz tada za Adanu problema nema. Jedan od najboljih strelaca turske druge lige i danas je zatresao mrežu rivala, pogodio je vođstvo od 2:0 već u 35. minutu. Već tada je bilo jasno da slabašni domaćin, koji će se naredne sezone preseliti u niži rang, neće moći da se uzdigne do pozitivnog rezultata.

Izabrane vesti

Istina, nada Eskišehira pojavila se u 48. minutu kada su domaćini uspeli da prepolove prednost Adane. Ali tu su stali. Mnogo kvalitetniji rival je preko Saluka i Kilića za tri minuta postigao dva gola i rešio sve dileme. Razlika u klasi je bila očigledna, ali na terenu Eskišehira viđen je vrlo ratoboran meč. O tome svedoči sedam žutih i dva crvena kartona. Zbog međusobnog koškanja isključeni su Zengin i Karakaš.

I u drugom meču između Altinordua i Balikesira bilo je vrlo ratoborno. Pocrvenuo je defanzivac gostiju Bacaran, pošto je u 79. minutu napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran realizator bio je Derići i doneo bod domaćinu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara