Šta mogu srpski odbojkaši? Motiva je milion, neophodni su servis i blok protiv najboljeg prijema na svetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.19. | 17:30

Selektor Slobodan Kovač analizira rivala u polufinalu

Srpski odbojkaši su ostvarili primarni cilj na Evropskom prvenstvu – plasman u polufinale.

U dosadašnjih sedam mečeva na EP, Srbija je uvek bila favorit i uvek je taj epitet opravdala. Ali protiv Ukrajine u četvrtfinalu nije bilo lako i morala je da to uradi kroz pet napornih setova. U tom meču su prvi put bile vidljive mane u igri srpske reprezentacije, što selektor Slobodan Kovač nije želeo da krije.
“Ukrajina je nezgodna ekipa, i protiv Belgije igrala je dobru odbojku. Imaju nedostatke, ali ni mi nismo ispoštovali sve što smo se dogovorili. Možda je uticala važnost utakmice, uvek autsajderi imaju veliki motiv. Nema opravdanja, samo ne mogu da shvatim da nemamo motiv kada se igra za polufinale. Moglo je mnogo bolje, na kraju je važan rezultat. Dobro je što smo se vraćali, peti set je bio dobar. Možda je bilo straha od neuspeha, mora puno da se radi na mentalnom jačanju. Potrebna je veća koncentracija”, rekao je Slobodan Kovač.

Izabrane vesti

Sada Kovača i njegove izabranike očekuje jedan od najtežih mogućih ispita: Polufinale protiv Francuske u Parizu. Ne treba trošiti reči da su Franbcuzi favoriti u sutrašnjem meču, ali ne treba se ni unapred predati.
Prvo motiv je finale, a onda da Francuzima pokažemo da smo ozbiljan rival u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Milion motiva ima. Moramo da uđemo najbolje što možemo u meč. Pričamo sve najbolje o Francuskoj jer igra dobro kod kuće. Ali, ima i negativnih komentara koji kažu da više nisu tako dobra reprezentacija jer nisu imali očekivani uspeh prethodnih sezona. Oni su, po mom mišljenju, jedina reprezentacija na svetu koja može da računa uvek na dva prava primača na terenu i to pravi razliku. Veoma su agresivni na servisu. Teško ih je analizirati i igrati protiv njih. Imaju i neke nedostatke, ali o tome ćemo kasnije”, kazao je Kovač.

Srspki selektor zna šta je Srbiji neophodno da bi parirala fenomenalnom francuskom prijemu.
“Naša igra mora da bude takva da imamo jak servis i dobar blok. Pripremićemo se dobro i za sad je sve kako treba. Pokušavamo prvo da se oporavimo, pa da treniramo u dvorani u kojoj ćemo da igramo”, zaključio je Kovač.

(FOTO: CEV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara