Stefan Dodić (©MN Press)
Stefan Dodić (©MN Press)

Stefan Dodić naredne sezone u Zagrebu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 04:38

Vranjanac, najbolji junior Evrope, igraće Ligu šampiona u dresu najboljeg hrvatskog kluba, saznaje Mozzart Sport

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Dugo je Stefan Dodić ovog leta bio ni na nebu ni na zemlji. Posle bronze sa Srbijom na juniorskog Evropskom prvenstvu u Portugaliji i laskave titule najkorisnijeg rukometaša šampionata (MVP), supertalentovani Vranjanac je ostao bez kluba. Naime, on je od juna rukometaš vezan četvorogodišnjim ugovorom za evropskog vicešampiona, poljski Vive Kjelce, ali za njega nije bilo mesta u mašineriji Talanta Dujšebajeva za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Prvenstva na Starom kontinentu uskoro kreću, kao i elitno takmičenje, Liga šampiona. Dodić je bio na ledu, ali kako saznaje Mozzart Sport, naredne sezone, lucidni srednji bek igraće za hrvatskog prvaka, Zagreb. Naš portal došao je do fotografije Vranjanca koji je u nedelju doputovao u hrvatsku prestonicu i staviće se na raspolaganju Ivicu Obrvanu, treneru osvajača duple krune u ovoj državi.

Mladi organizator igre je celu karijeru proveo u Makedoniji. Branio je boje Metalurga, Ohrida i Vardara poslednjih šest meseci. Zbog kazne skopskom timu od strane EHF-a da ne može da igra Ligu šampiona naredne sezone, otpala je mogućnost da ostane u redovima prvaka Evrope iz 2017. i 2019. godine.

Stefan Dodić već u Zagrebu Stefan Dodić već u Zagrebu

Zagreb je bio najkonkretniji, pa će se Dodić pridružiti srpskom desnom beku, novajliji iz Nanta, Milanu Miliću, u redovima hvatskog šampiona koji je dobio vajl kard od strane Evropske rukometne federacije za igranje u elitnom takmičenju na Starom kontinentu. Osim Dodića, u Zagrebu bi trebalo da igra i Miloš Kos, još jedan talentovani srpski junior koji je blistao na Evropskom prvenstvu. Levi bek iz Kozarske Dubice je proteklih godina branio boje Izviđača iz Ljubuškog.

Zagreb ima ambicije da igra u nokaut fazi Lige šampiona. Najveća pojačanja ovog leta za tim Ivice Obrvana su iskusni Rus Timur Dibirov i Crnogorac Vuko Borozan. U sredu je Zagreb izborio plasman na završni turnir SEHA lige posle pobede u Novom Sadu protiv Vojvodine sa 24:23 golom Srne u poslednjim sekundama meča.

-------------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

-------------------------

PIŠE: Martin TANASKOVSKI



tagovi

Stefan DodićRK ZagrebEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara