Terzić: Ako želimo na OI...

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.08.19. | 11:39

"Iskreno se nadam da ćemo odigrati najbolji meč na turniru, ne mora naš maksimum, ali mora bolje, i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu“, kazao je selektor Srbije

U Vroclavu sve ide po planu za naše odbojkašice koje su prekjuče na otvaranju turnira slavile protiv Tajlanda u tri seta, a po istom receptu su juče ubedljivo slavile nad Portorikom. S obzirom na to da je reprezentacija Poljske opravdala ulogu favorita protiv Tajlanda (3:2), Srbiju danas očekuje odlučujući meč za odlazak na Olimpijadu upravo protiv domaćina turnira (RTS 1, Sport Klub 1, 20.30).

Selektor Srbije Zoran Terzić je, kao i obično, optimističan, ali i oprezan. 
"
Neke stvari smo radili bolje nego u prvom meču sa Tajlandom, ali i dalje ima mnogo problema u igri za koje će biti potrebno malo više vremena da se reše. Poljska je znatno ozbiljniji protivnik nego prva dva. Mislim da će biti zaista teško, pogotovo što se igra pred punom halom – zna se kako one igraju u tim situacijama i sigurno će učiniti sve da nas pobede. Iskreno se nadam da ćemo odigrati najbolji meč na turniru, ne mora naš maksimum, ali mora bolje, i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu“, rekao je Terzić.

Izabrane vesti

Tijana Bošković je optimista po pitanju plasmana u Tokio.
“Podjednako važna pobeda kao i prvi meč. Trudile smo se da maksimalno ozbiljno shvatimo utakmicu, funkcionisali su svi elementi u igri, bile smo dominantne. Dobro je što se nismo umorile pred važan sudar sa Poljskom – biće velika borba, prvenstveno zato što se igra pred njihovom publikom. One su u Ligi nacija pokazale veliki kvalitet, da mogu da igraju na vrhunkom nivou, ali nadam se da ćemo igrati još bolje i da ćemo izboriti vizu za Tokio“, ističe Boškovićeva.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE
Nedelja

Grupa A

17.00: (2,90) Portoriko - Tajland (1,35) 
20.30: (1,12) Srbija - Poljska (5,30)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara