Terzić blista posle odlaska na Olimpijske igre: Ovo je bio san

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.19. | 11:20

“Nismo igrali najbolje, ali plasirale smo na četvrte Olimpijske igre”, poručio je Terzić

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da ekipa mora da bude zadovoljna plasmanom na Olimpijske igre.

Srpske odbojkašice su se plasirale na Olimpijske igre u Tokiju pošto su u nedelju uveče osvojile turnir interkontinentalnih kvalifikacija.
"Moramo da budemo zadovoljni plasmanom na četvrte Olimpijske igre zaredom. Pre 15 ili 20 godina je to bio san, samo da odemo tamo. To je veliki uspeh", rekao je Terzić posle turnira u Vroclavu.

Izabrane vesti

Srbija je ostvarila sve tri pobede u Vroclavu, poslednju i odlučujuću nad domaćinom Poljskom.
"Nije bila najbolja naša igra, ali nadam se da će ovim rezultatom i zamajcem, Evropsko prvenstvo odbojkašice igrati u još boljem raspoloženju i još boljoj formi", kazao je Terzić.

Najefikasnija u pobedi nad Poljskom Tijana Bošković čestitala je plasman na Olimpijske igre.
"Znali smo da neće biti lako, Poljska ima ozbiljnu ekipu i igrala je pred domaćom publikom koja je bila njihov igrač više. Nismo pokazale najvažniju igru, ali je najvažnije da smo pobedile i da nismo posustale", rekla je Tijana Bošković.

Kapiten ekipe Maja Ognjenović je kazala da je očekivala tešku utakmicu protiv Poljske.
"Veoma sam ponosna jer nije bilo lako, zaista. Još nismo na vrhuncu forme, ali na želju i zajedništvo možemo da dobijemo, nekad ne presuđuje suvi kvalitet. Presrećne smo", kazala je Maja Ognjenović.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da je očekivao plasman na Olimpijske igre.
"Velika je važnost ovog turnira, normalno da je veliko psihološko opterećenje. Ekipa je pokazala zbog čega je svetski i evropski prvak. Neću da kažem da nismo očekivali, očekivali smo. Poljska je dala možda malo veći otpor nego što smo očekivali. Očekivali smo plasman, ali Poljska je dala veći otpor", rekao je Gajić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara