Turska se muči, Holandija ima prednost domaćeg terena

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.01.20. | 10:51

U Apeldornu se u subotu igraju polufinalni mečevi kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju za odbojkašice. Nemačka i Poljska dominirale u grupnoj fazi

Ko će u nedelju do borbe za preostalu vizu za Olimpijske igre u Tokiju kod odbojkašica?

U subotu u holandskom Apeldornu na programu su polufinalni dueli evropskog kvalifikacionog turnira. U grupnoj fazi dominirale su Poljska i Nemačka sa maksimalnih devet bodova, ali ove dve selekcije imaće težak zadatak u današnjim duelima.

Izabrane vesti

Prvi meč je komšijski derbi Holandije i Nemačke u Apeldornu. Lale su poslednjih godina bile mnogo uspešnije na velikim takmičenjima. Pre tri godine na EP u Bakuu su bile srebrne, dok su Nemice daleko od evropskog vrha. Ipak, na premijeri ovog turnira slavile su protiv vicešampiona Starog kontinenta Turske posle četiri seta. Kvalitet je na strani Holandije. Imena Selest Plak, Robin de Krujf, Flotje Mejners, Loneke Slutjes trebalo bi da donesu prevagu protiv iznenađujeće dobrih Nemica.

Turska se muči u ovim kvalifikacijama. Jedva je izboreno polufinale posle drame i pet setova protiv Belgijanki u poslednjem meču grupne faze. Izabranice selektora Đovanija Gvidetija bile su pre takmičenja favoriti za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. I dalje su Turkinje ozbiljna selekcija sa trofejnim stručnjakom i odličnim odbojkašicama Vakifbanka i Ezačibašija.

Merjem Boz, Hande Baladin, Eda Erdem, Meliha Ismalioglu i ostale turske igačice su godinama u vrhu svetske odbojke. Prošlog leta malo je falilo da stignu do zlata na EP na domaćem terenu u Ankari, ali je Srbija bila bolja u dramatičnom finalu.

Poljska je slavila u grupnoj fazi protiv Holandije. Na ovom turniru blista korektorka Malvina Smaržek. Tu je i odlična tehničarka Koneljana Joana Vološ. Turska je blagi favorit, ali treba očekivati neizvesnu borbu i verovatno pet setova.

Kao i kod muškaraca, samo pobednik ovog turnira ide na Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 17:15 8442 KOIEW Germany W - Netherlands W ki 2 1,45
Sub 20:45 8443 KOIEW Poland W - Turkey W up više (181.5) 1,80
Ukupna kvota2,61

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE ZA ODBOJKAŠICE (APELDORN, HOLANDIJA)

Subota

POLUFINALE
17.15: (2,55) Nemačka – Holandija (1,45)
20.45: (2,11) Poljska – Turska (1,65)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara