Aleksandra Uzelac i Hena Kurtagić (©MN Press)
Aleksandra Uzelac i Hena Kurtagić (©MN Press)

Uzelac hita ka 300. poenu u prvoj sezoni u Brazilu

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.02.24. | 17:38

U poslednjoj pobedi Fluminensea nije bila najbolja, ali je učestvovala sa 17 poena

Nekad bude bolji napad, nekad je prijem u prvom planu, ima dana i kad se istakne servisom... Svakako se često dešava da je glavni akter na utakmicama u Brazilu. Ovog puta Aleksandra Uzelac nije bila najefikasnija u ekipi Fluminensea, ali je pobedi doprinela u velikoj meri sa 17 poena.

Njen tim je u noći između srede i četvrtka savladao Sesi Volej posle četiri seta - 3:1 (25:20, 22:25, 25:15, 25:22) i tako stigao do skora 8-6. Ono što posebno raduje jeste da je pobeda zabeležena protiv tima koji je bolji na tabeli.

Izabrane vesti

Uzelac je dobila 45 lopti, od čega je 14 prošla. Pet puta je pogrešila, četiri puta zaustavljena blokom, pa je na kraju imala 31 odsto realizacije. Upisala je dva bloka i jedan as.

Statistika kaže i da je Aleksandra bila veoma sigurna na prijemu, iako su je rivalke ozbiljno pritiskale. Čak 37 puta je dodala prvu loptu, uz 65 odsto pozitivnog prijema i 38 odsto idealnog.

Mlada Srpkinja je i dalje vodeća na listi najboljih poentera. Stigla je do 289, iza nje je Kisi Nasimento sa 226. Već na sledećoj utakmici ima dobru priliku da probije granicu od 300 poena.

I po broju aseva je prva, jer je do sada osvojila 23 poena sa servis linije.

Fluminense ima osam pobeda i šest poraza što je u ovom trenutku dovoljno za šestu poziciju.


tagovi

Aleksandra UzelacOK Fluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara