Miloš Grozdanić (©MN Press)
Miloš Grozdanić (©MN Press)

Vojvodina bila u nokdaunu, ali Milić i Lučin u finišu srušili hrabru Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.11.22. | 19:26

Arkus Superliga Srbije za rukometaše: Lale u derbiju 10. kola pobedile u Šumicama sa 24:23. Golman Novosađana odbranio udarac Kneževiću uz zvuk sirene za dva boda šampiona. Metaloplastika ostala lider posle pobede protiv Radničkog - 31:28

Nisu rukometaši Vojvodine više dominantni u Superligi Srbije kao prethodnih godina. Novosađani su se provukli kroz iglene uši u Šumicama protiv Crvene zvezde u derbiju 10. kola. Na kraju serijom 3:0 u poslednjih pet minuta, Lale su slavile u Beogradu sa 24:23 u tvrdom meču sa jakim odbranama.

Šut Marka Kneževića, uz zvuk sirene, odbranio je hrvatski golman Fran Lučin, pa su bodovi srećno otišli na Slanu baru. Imala je Zvezda 23:21 u 55. minutu, kada je Mirko Đurović zatresao mrežu gostiju iz Srpske Atine. Iskoristila je dva igrača više na terenu posle isključenja Miljana Vukovljaka i Darka Milenkovića.

Izabrane vesti

Činilo se da će Vojvodina, posle Pančeva, da drugi put u sezoni poklekne. U tim trenucima, Lale je držao u igri Milan Milić koji je svih pet golova postigao u finišu meča, kada se lomilo.

Brzo su gosti izjednačili preko Miloša Grozdanića, a onda ključni trenutak meča. Kod rezultata 23:23, na dva minuta pre kraja, kada je pretio pasivan napad tima Borisa Rojevića, do tada neprimetni Gregor Ocvirk napravio je potez meča, fintom se oslobodio Đurovića i zatresao mrežu Nikole Perića. Uz to bek Zvezde je dobio isključenje, pa su crveno-belk završili utakmicu s rukometašem manje. Imao je domaćin još jednu šansu da ostane neporažen posle promašaja Ocvirka, ali je Lučin odbranio udarac Kneževiću sa 10 metara.

Tokom svih 60 minuta, nijedan tim nije imao više od dva gola prednosti. Snalažljiviji gosti na kraju su slavili, mada su igrom razočarali, pogotovo u napadu. Zvezda je četvrtim porazom u šampionatu sve dalje od borbe za plej-of.

U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Miloš Grozdanić sa šest golova, jedan više od Milana Milića, dok su Baris Puhovski i Darko Milenković po tri puta zatresli mrežu Zvezde. Fran Lučin imao je 11 odbrana. Kod Zvezde, kapiten Draško Nenadić je postigao osam golova, od toga šest sedmeraca, bez promašaja. Pet pogodaka je delo Mirka Đurovića, dok su tri dali Miloš Bujišić i Branko Kankaraš. Nikola Perić je imao sedam odbrana, od toga šest u prvih 30 minuta.

Metaloplastika je ostala lider šampionata i jedina neporažena ekipa posle pobede u Šapcu protiv Radničkog iz Kragujevca sa 31:28. Držali su se gosti u prvih 30 minuta, ali u nastavku kvalitet čete Vladana Matića odneo je prevagu. Blistao je levi bek iz Tunisa Mohamed Aziz Aidi sa 11 golova iz 15 pokušaja, dok je levoruki Vojislav Brajović pogodio šest puta metu, a po tri puta u listu strelaca upisali su se Marko Srdanović i Milan Dakić. Na golu je odličan bio iskusni Darko Arsić sa 14 odbrana.

Gosti se pretili dok su bili raspoloženi bekovi Boško Stanisavljević i Miloš Barudžić, ali kada su oni zaustavljeni, tim Žikice Milosavljevića je stao. Barudžić je postigao sedam golova, Stanisavljević šest, a Filip Grubor četiri pogotka. Golman Ognjen Jovanović je odbranio 11 udaraca domaćim rukometašima.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Vojvodina 23:24 (11:11)

Metaloplastika - Radnički KG 31:28 (14:14)

Subota

18.00: Dubočica – Topličanin

19.00: Jugović – Dinamo Pančevo

19.00: Rudar Kostolac – Obilić

19.00: Šamot – Kikinda

19.30: Partizan - Proleter



tagovi

RK VojvodinaRK Crvena zvezdaARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara