Voša bila na korak od podviga, Zagreb posle drame slomio Lale u Slanoj bari

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.08.22. | 18:00

Hrvatski klub savladao ekipu Borisa Rojevića golom Zvonimira Srne u poslednjim trenucima meča i otišao na F4 SEHA lige - 24:23

Vojvodina je bila na korak od ozbiljnog podviga i velikog izenađenja u četvrtinalu SEHA lige, ali je u dramatičnoj završnici poražena od favorizovanog Zagreba. Učesnik Lige šampiona slomio je otpor Lala u Slanoj bari golom Zvonimira Srne u poslednjim trenucima meča i tako obezbedio učešće na Fajnal foru regionalnog takmičenja u Zagrebu narednog meseca - 24:23 (16:12).

Ekipa Borisa Rojevića uspela je na ovom meču da nadoknadi pet golova minusa. Zagreb je u 28. minutu vodio sa 16:11 a na poluvreme otišao sa četiri gola viška. Sve je nagoveštavalo da će sastav Ivice Obrvana rutinski odraditi posao i u nastavku meča, ali ozbiljan zaostatak nije to nije demoralisalo domaćina. Novosađani su podigli nivo igre u nastavku, a onda 16 sekundi pre kraja stigli i do izjednačenja golom Darka Milenkovića. Ipak, Srna je potom rešio pitanje pobednika golom sa devet metara.

Izabrane vesti

Uprkos porazu, šampionu Srbije će ovaj meč, tačnije otpor koji je pružio kvalitetnijem protivniku, predstavljati ogroman podstrek pred novu sezonu, u koju ponovo ulazi sa visokim ambicijama.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ivan Čupić sa šest golova, dok je heroj Srna postigao jedan manje. Kod Vojvodine su po po četiri gola postizali Živan Pešić, Miloš Grozdanić i Baris Puhovski.

Šampion Srbije takmičenje u domaćoj Superligi započinje 18. septembra okršajem sa zrenjaninskim Proleterom, takođe u Slanoj bari.



tagovi

RK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara