Zoran Gajić: Samo da nam krene servis

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.19. | 13:03

Francuska će biti pod opterećenjem, smatra Gajić

Favorit je Francuska, ali Srbija nije bez šansi. Odbojkaše u petak očekuje meč polufinala Evropskog prvenstva protiv Trikolora, koji će igrati na svom terenu u Parizu.

I koliko god bi to na papiru trebalo da bude prednost, isto tako može da bude i omča oko vrata rivalu, smatra predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i nekadašnji selektor Zoran Gajić. Za njega Plavi su već ostvarili cilj plasmanom u polufinale, ali učiniće sve da naprave i korak više.

Izabrane vesti

Srbija je 2011. godine bila prvak Evrope, a posle toga je dodala dve bronze u riznicu.
U prve četiri nema Rusije, Italije, Nemačke, Belgije, koji su na prošlom prvenstvu bile u samom vrhu. Prvak i vicešampion Evrope su totalno 'aut', Nemačka kao vičesampion je osma, a Rusija kao šampion borila se za plasman od petog do osmog mesta. Ovaj rezultat, moram da objasnim situaciju zbog našeg naroda koji manje prati odbojku, time je još veći", rekao je Gajić za Tanjug.

On je ubeđen da Srbija, iako nije odigrala kako može u četvrtfinalu protiv Ukrajine, ima kvalitet i snagu da se suprotstavi Francuskoj.
Nadam se da će odbojkaši biti u situaciji kao što je Ukrajina bila protiv nas, da nemaju šta da izgube, da igraju rasterećeno i da pokažu svoj kvalitet. Sada se nadamo da ćemo u polufinalu mi da budemo u psihološkoj prednosti. Francuska kao domaćini i favorit celog turnira trebalo bi da bude malo opterećena i da mi tu treba da nađemo svoju šansu. Umemo da igramo odbojku, to smo pokazali. Ako nam 'poleti' servis sa malim brojem grešaka, mi možemo da igramo sa favorizovanim timom", smatra Gajić.

Drugi polufinalni par čine Slovenija i Poljska, koji će igrati večeras od 20.30 časova.

Foto: Starsport

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE – POLUFINALE:

Četvrtak

LJUBLJANA

20.30: (1,17) Poljska – Slovenija (4,40)

Petak

PARIZ

21.00: (2,90) Srbija - Francuska (1,35)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara