Zoran Terzić (Star sport)
Zoran Terzić (Star sport)

Zoran Terzić: Selektor sam Srbije, nemam ugovor, razgovaraćemo

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.12.21. | 14:01

Strateg srpskih odbojkašica nije preuzeo Rusiju

Vesti iz Rusije i Italije da je dogovorio saradnju sa Odbojkaškim savezom Rusije da će preuzeti rusku reprezentaciju, zatekle su Zorana Terzića usred Svetskog prvenstvo za klubove na kojem predvodi Fenerbahče.

Čovek koji je od odbojkaške reprezentacije Srbije napravio jednu od najvećih sila sveta i osvojio gomilu medalja kaže za MOZZART Sport da nije ništa dogovorio sa Rusima.

Izabrane vesti

„Evo telefon mi zvoni sat vremena otkako je izašla ta vest. Nemam šta da kažem osim da će OS Srbije biti prvi koji će znati ako jednog dana preuzmem neku drugu reprezentaciju ili nekom drugom dam reč. A to trenutno nije slučaj. Nikakvih ozbiljnih pregovora nije bilo“, kaže Zoran Terzić.

Jedino što je potvrdio iz pisanja tamošnjih medija je da ni sa Srbijom nema ugovor.

„Formalno, moj ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije je istekao u leto 2020. Ugovor je bio potpisan do kraja olimpijskog ciklusa i Igara u Tokiju koje je trebalo da se održe tog leta. Ali kako su Olimpijske igre zbog korone pomerene godinu dana napred, nastavili smo saradnju i bez ugovora“.

Iako zvuči čudno, Terzić objašnjava da papir nije ono što ga veže za Srbiju.

„Već toliko godina sarađujemo i reč je nešto što vredi više od bilo kakvog papira ili ugovora. Dogovor je bio da letos odradimo Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo u Beogradu, pa da sednemo i opet razgovaramo kada ja dođem u Beograd. To će se desiti vrlo brzo pošto uskoro završavam obaveze u klubu“.

Dakle, i dalje ste selektor Srbije?

„Dok neko ne kaže drugačije, jesam“.

Ima li i dalje motiva posle 19 godina?

„Inače, 20 godina sam selektor. Nije 19. A motiva uvek ima. Pojave se nove igračice, novi izazovi. Uvek može bolje“.

Trenutno je Terzić fokusiran na SP za klubove gde je njegov Fenerbahče jedan od domaćina finalnog turnira. Posle dugo vremena je Fener opet među najboljim klubovima sveta. Korak napred je već napravljen. Apsolutni favorit je italijanski Koneljano koji je donedavno bio u seriji od 76 pobeda u svim takmičenjima i aktuelni je prvak Italije, Evrope i sveta. U prvom kolu je savladao Terzićev Fenerbahče.

„Ako bismo igrali još jednu utakmicu sa njima, to bi značilo da smo dogurali do finala i to bi bio uspeh. Svako može da se pobedi, nema nepobedivih“.

Najdugovečniji srpski selektor ni posle dve decenije ne zvuči kao da je završio posao ovde. Iako u klupskoj karijeri nikada nije imao više obaveza i nikada pre nije vodio veći klub i jači tim, deluje da mu reprezentacija Srbije i dalje predstavlja najveću čast i motiv.

A valja podsetiti i šta je selektor u odbojci, a šta u ostalim sportovima. Dok selektori u nekim drugim sportovima vode reprezentaciju petnaestak dana ili nekoliko nedelja godišnje, u odbojci je redovan slučaj da selektor celo leto provede sa reprezentacijom. Pogotovo u ženskoj selekciji koja ne propušta nijedno veliko takmičenje već godinama. Primera radi, ove godine su se odbojkašice okupile 29. aprila pred Ligu nacija, pa su usledile Oimpijske igre i na kraju EP u Beogradu koje je završeno 5. septembra. Bio je to poneki dan pauze ali uglvanom se celo leto podredi reprezentaciji. I tako je Zoranu Terziću već 20 godina... Sa ugovorom ili bez njega.


tagovi

Zoran Terzićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara