(@TVForgtr)
(@TVForgtr)

Zvanično: Srbija traži novog selektora, Santareli preuzeo Tursku

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.12.22. | 12:05

Potvrdio Odbojkaši savez Turske

Bilo je jasno u poslednjih nekoliko dana da će Odbojkaški savez Srbije morati da traži novog selektora ženske reprezentacije, a danas je stigla i zvanična potvrda.

Danijele Santareli je novi selektor reprezentacije Turske, potvrdio je to i odbojkaški savez te zemlje na svim svojim internet kanalima.

Izabrane vesti

Lomio se, navodno, Italijan kada je dobio ponudu koja se, izgleda, ne dobija, pošto je pričao da mu je želja da osvoji olimpijsko zlato sa Srbijom, ali će ipak probati do tog uspeha u Parizu da dođe sa – Turskom.

 U saopštenju OS Turske stoji:

„Italijanski trener Danijele Santareli, koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2022. godine sa Srbijom, postavljen je za selektora naše ženske reprezentacije. Detalji ugovora će biti objavljeni sledeće nedelje, predsednik Saveza Mehmet Akif Ustundag i Danijele Santareli će biti na konferenciji za medije“.

Kako kažu Turci, Santareli je razmišljao o ponudi, koja je bila drastično veća nego što je imao u Srbiji. Dok je na klupi naše reprezentacije primao 50.000 evra godišnje, po tvrdnji turskih medija, na novom poslu će zarađivati četiri puta više – 200.000 evra.

A, na kraju bi mogla da se desi zanimljiva rokada: Santareli dolazi na mesto sa kojeg je otišao Đovani Gvideti, dok se može čuti da je upravo Gvideti sada prvi kandidat da nasledi Santarelija na klupi Srbije.

 


tagovi

danijele santareliženska odbojkaška reprezentacija SrbijeŽenska odbojkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara