Alvaro Granados (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Alvaro Granados (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Adios, Granados! Barseloneta kraća za petoricu, Novi Beograd dobija španski šmek, Argiropulos u Fradiju

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.06.22. | 13:28

Marton Vamoš blizu kompletiranja transfera u Olimpijakos, osipa se grčka kolonija u Dubrovniku

Dok srpski vaterpolo klubovi čekaju da ozvaniče dogovorene transfere, Mađari ne čase ni časa. Žele da podignu euforiju pred Svetsko prvenstvo, a prvi je Evropu prodrmao Ferencvaroš.

Grčki reprezentativac Stilijanos Argiropulos - sa Olimpijakosom osvojio Ligu šampiona, a minulog leta bio deo državnog tima koji se u Tokiju okitio srebrom - prvi je kapitalac Ferencvaroša. Mađarski šampion je posle samo jedne sezone odveo Argiropulosa iz dubrovačkog Juga i pokrenuo niz velikih poslova. A, tek će ih biti. 

Izabrane vesti

U istom danu kada je Fradi promovisao Grka, koji je u Dubrovnik vratio hrvatsku krunu i doprineo usponu na treće mesto u Jadranskoj ligi, španska Barseloneta je otklonila svaku prepreku da Alvaro Granados postane član Novog Beograda. Najdominantniji klub na Pirinejima oprostio se od petorice prvotimaca od kojih je Granados imao najvažniju ulogu. 

Fantastični španski šuter, kome nisu strani ni razigravanje i biranje lucidnih rešenja u napadu, odavno je postigao dogovor sa Novim Beogradom, vicešampionom Evrope, i ubrzo će se vratiti u srpsku prestonicu na potpis ugovora. Izvesno, dugogodišnjeg, jer to je politika novobeogradskog kluba otkako je krenuo u pohod na Ligu šampiona.

BARSELONETU NAPUSTILA PETORICA PRVOTIMACA, DANIJEL LOPEZ PINEDO SE PENZIONISAO 

Danijel Lopez Pinedo (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Danijel Lopez Pinedo (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Pored Alvara Granadosa su kroz izlazna vrata Barselonete krenuli i Oskar Asensio, Albert Ponfarada i australijski vaterpolista Džo Brus Skot, dok je vremešni golman Danijel Lopez Pinedo poslednji ples u karijeri otplesao u Beogradu. Stavio je španski čuvar mreže tačku na sjajnu karijeru, stojećim ovacijama ispraćen je iz bazena finalnog dana Fajnal-ejta Lige šampiona. 

Novi Beograd će potpisom Granadosa dobiti opciju više u napadu, a broj Grka na “11. aprilu” uvećaće Dimitrios Skupmakis. Dobiće Angelos Vlahopulos društvo, ali i bekovi ozbiljnu konkurenciju. Takođe, golman Radoslav Filipović će biti zamena za Gojka Pijetlovića i za mesto startne “jedinice” boriće se sa Žoaom Pedrom Fernandesom Koimbrom, koji se nametnuo na završnom turniru Lige šampiona i dokazao Igoru Milanoviću da i te kako može da računa na njega. 

OSIPA SE GRČKA KOLONIJA U DUBROVNIKU, OSTAJE SAMO KONSTANTINOS KAKARIS

Stilijanos Argiropulos (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Stilijanos Argiropulos (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Ostao je Jug iz Dubrovnika bez Stilijanosa Argiropulos - Ferencvaroš istog dana obznanio i nekoliko manjih transfera, parafirali su i Viktor Vladovič, Adam Nađi, a u klub se vratio Bens Varga - a uskoro će se grčka kolonija dodatno osuti. Aleksandros Papanastasiju će posle četiri godine u Dubrovniku promeniti sredinu, a Hrvoje Benić je to već učinio. Iskusni hrvatski bek je propustio završnicu Lige šampiona zbog povrede ramena, no sve detalje sa Hanoverom utanačio je znatno ranije. 

Nemački klub će doživeti velike promene, sedmorica prvotimaca krenuli su u potragu za novim angažmanom. Neki su ga već našli. Primorje iz Rijeke ponovo se uzdiže, iduće sezone igraće u elitnom rangu regionalne lige i ne žele kraj Kantride da budu puki statisti. Tim će osnažiti Petrom Muslimom i Darkom Brguljanom - obojica igrali za nemačkog šampiona i bili među zapaženijima na turniru u Beogradu - a u izboru sredine slobodni su i Hulijan Real, Matija Brgulja, Jorn Vinkelhorst i Moric Šenkel.

Transfer leta, uz Granadosovu selidbu u Novi Beograd, biće dolazak Martona Vamoša u Olimpijakos. Pirejski crveno-beli će na desnoj strani Filipu Filipoviću pridodati još jednog vrsnog strelca i pokušati ponovo da budu konkurentni za uspon na evropski tron.



tagovi

vaterpolo SrbijaDarko BrguljanMarton VamošStilijanos ArgiropulosAlvaro GranadosVK Novi BeogradVK JugVK OlimpijakosVK FerencvarošVK BarselonetaVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara