Angelina Topić i Adriana Vilagoš (©Starsport)
Angelina Topić i Adriana Vilagoš (©Starsport)

Adriana Vilagoš: Ovo mi je sezona života; Angelina Topić: Neke zvezde su mi se poklopile

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.08.22. | 17:53

Mlade nade srpske atletike ponosne zbog svega što su prikazale na seniorskom EP

Pamtiće Adriana Vilagoš i Angelina Topić zauvek 2022. godinu. Na kontinentalnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji uspele su da dođu do medalje. Adriana je bacila koplje do srebra, a Angelina je skočila do bronze. Zajedno sa starijim kolegama iz reprezentacije, ali i drugaricama iz mlađih kategorija, danas su proslavile veliki uspeh u dvorani na Banjici.

Svaka od njih je iznela utiske i podelila sa prisutnima kako se oseća.

Izabrane vesti

"Najdraže takmičenje je ovo EP. Nije bio najduži hitac, ali najznačajnije je što sam posle onakvog početka, uspela u šestoj seriji onako da bacim, da se fokusiram i prebacili Spotakovu koja je živa legenda bacanja koplja. Sezona nije lako počela, startovali smo nedelju dana kasnije zimske priprem, nisam se nadala da će se ovako završiti. Veoma sam srećna, jer mi je ovo sezona života", rekla je Vilagoš, pa se osvrnula na planove za narednu godinu. "Najveći cilj je svetski rekord juniorski, fali mi 34 centmetara. To će biti najveći cilj naredne godine. Imaću juniorsko EP u Rumuniji i SP u Budimpešti".

Ćerka Dragutina i Biljane Topić nije ni sanjala da će ovako brzo doći do seniorske medalje. Osvojila je pre toga u Jerusalimu na EP za mlađe seniorke zlato,

"Svaka medalja mi je veoma draga, svaka na svoj način. Zaokružuju sve ono što smo radili, sve što smo sanjali, za šta smo se borili i trenirali godinama. Ovo odličje sa EP mi je najbliže srcu, jer je bilo neočekivano, podjednaki šok kako za mene, tako i za sve ostale. Desilo se u neočekivanom trenutku, mislila sam da nisam za nju spremna - ni psihički ni fizički. Ali, desilo se, neke zvezde su se poklopile i došla sam do tog odličja", rekla je Angelina Topić, koja će i na naredne dve godine biti juniorka. "Jedno što maštam je da ostanem u istoj konkurencji i da nastavim ovim putem".

Mlada Maša Rajić je na EJOF-u osvojila zlato na 800 metara.

"To je nešto što sam sanjala veoma dugo. Drago mi je što je moje prvo takmičenje za reprezentaciju prošlo takodobro. Nisam očekivala da ću osvojiti zlato, ali donekle sam dokazala da je sve moguće. Čak iako sam bila najmlađa u finalu i kvalifikacijama, drago mi je što sam to postigla", rekla je Maša Rajić.

Uspeh je napravila i Teodora Boberić, koja je skočila preko 13 metara i uzela titulu evropske vicešampionke u troskoku.

"Najdraže mi je ove godine bilo srebro na EP u Jerosalimu. Zahvaljujući svima koji su me podržali, osećala sam se opuštenije, zato sam i uspela da ostvarim taj rezultat", sa tremom u glasu ispričala je Teodora.

 Na istom takmičenju u istoj disciplini Natalija Dragojević osvojila je bronzanu medalju.

Kroz celu sezonu sam znala da mogu da skočim preko 13, ali je bilo prepreka, prestupa, okolnosti nisu dale. Ali, kad je bilo najvažnije uspela sam da skočim preko 13 i osvojim medalju“, rekla je Natalija.

 


tagovi

atletikaAdriana VilagošAngelina Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara