(©FIVB)
(©FIVB)

Agonija odbojkaša završena, Orlovi se slomljenih krila vraćaju kući

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 10:24

Slovenija nanela Srbiji četvrti poraz na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Ništa od popravljanja utiska na kraju kvalifikacionog turnira u Tokiju. Odbojkaši Srbije su i poslednji meč odigrali na istom nivou kao prethodne... Upisali su još jedan poraz i neslavno završili ovogodišnju misiju. Ovog puta od njih su bili bolji Slovenci maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:22, 25:23, 25:21).

Obe ekipe su ranije izgubile šansu za olimpijsku vizu (na prva dva mesta su SAD i Japan), pa ovaj meč nije mogao mnogo da im donese. Ipak, pobeda generalno znači zbog FIVB rang liste, koja će u junu naredne godine odrediti poslednjih pet putnika za Pariz.

Izabrane vesti

Orlovi su u Japanu zabležili tri trijumfa, a čak četiri puta su izgubili. Takav učinak ništa dobro nije mogao da im donese... Protiv tri najjača rivala u poslednja tri dana naši momci nisu uzeli ni set. To zvuči veoma bolno...

Agonija je definitivno završena. Kolakovićeva četa je uspela da slavi protiv selekcija poput Tunisa, Egipta, Finske... Turnir je otvorila porazom od Turske - neočekivanim, a zatvorila ga je sa tri vezana neuspeha. Tri favorita su lako izlazila na kraj sa Orlovima, kojima su u Tokiju krila u potpunosti slomljena.

Slično kao što je to bio slučaj protiv Japana ili Amerike, tako ni danas srpski odbojkaši nisu delovali kao ekipa koja može ravnopravno da se nadigrava i dođe makar do nekog seta. U svakom periodu je Slovenija pravila razliku u ranoj fazi. Samo je u drugom setu Srbija u završnici došla do izjednačenja 23:23, ali više od toga nije mogla.

Nisu ni Slovenci bili na vrhunskom nivou, niti su prikazali najbolje moguće izdanje, ali su odigrali dovoljno dobro da dođu do maksimalne pobede.

(FIVB)(FIVB)

I oni će kao i naši momci morati da gledaju danas ostale rezultate, kako bi ispratili promene na svetskoj rang listi, samim tim saznali kolike su im šanse da narednog juna izbore olimpijsku vizu.

Do poslednje pobede u Tokiju predvodio ih je Rok Možič sa 14 poena. Jan Kozamernik je zabeležio 13, a Tine Urnaut 11. U poraženom sastavu Miran Kujundžić je upisao 15, Dražen Luburić 13, a Marko Ivović deset.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Grupa B

Egipat - Finska 2:3 (12:25, 25:20, 25:20, 22:25, 13:15)

Turska - Tunis 3:0 (25:13, 25:22, 29:27)

Slovenija - Srbija 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)

12.25: Japan - SAD


tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Muška odbojkaška reprezentacija Srbijemuška odbojkaška reprezentacija SlovenijeIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara