Aleksandar Karakašević posetio čačanske stonotenisere

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.11.21. | 11:35

Prvi čovek stonoteniskog saveza u poseti STK Borac, izjavio je da još nije prekinuo igračku karijeru, ali da se bliži i taj dan

Predsednik STK Borac Đorđe Pejak i ceo tim iz Čačka dočekali su predsednika srpskog stonoteniskog saveza Aleksandra Karakaševića. Prijateljstvo Pejaka i Karakaševića traje više decenija, još iz igračkih dana.

Velika nam je čast što je u Čačak i klub došao takav igrač i funkcioner. U toku je izbor, reizbor, predednika našeg saveza. Mi smo saslušali sve što nam je Karakašević kazao i nadamo se da će moći da pomogne Borcu. Klub je prepoznat kao regionalni centar, imamo puno mladih igrača i odlične ulove za rad u sali Doma slepih i slabovidih lica. Imamo ženski tim u Prvoj saveznoj ligi, muškarce koji su takođe stigli do tog ranga. Neću vas podsećati šta smo nekada značili u eliti. Trenutno, naša deca su na vodećim mestima na kadetskim listama. Ženski pogon je u vrhu tabele, imamo sjajnu ekipu, čak i reprezentativke Srbije. Na pravi način reprezentujemo Čačak“, zaključio je Pejak.

Izabrane vesti

Aktuelni predsednik stonoteniskog Saveza Aleksandar Karakašević istakao je da rado dolazi u grad na Moravi.

Đole i ja se takmičimo i nadmećemo od desete godine i rado dolazim u Čačak koji je nekad bio visoko rangiran na mapi. Obilazim celu Srbiju, idu novi izbori za ključna mesta u Savezu. Mi imamo velikih problema , pre svega finansijskih, a moramo da izguramo sezonu sa malim budžetom. Sezona je prenatrpana, sa bitnim turnirima i OI koje su održane u Tokiju. Praktično dve godine, zbog pandemije korone, smeštene su u jednu“, podvlači Karakašević.

Klubovi iz Srbije očekuju da im savez pruži pomoć i podršku.

Ne sećam se da se neki klub zvanično obratio za pomoć, a onima koji jesu pomogli smo u skladu sa mogućnostima. Tu sam, želim da pomognem svima. Stoni tenis je sport sa perspektivom. Imamo izuzetne devojčice, jednog fenomenalnog seniora, dobre kadete i juniore, ali sve zavisi od nas i novca sa kojim budemo raspolagali. Planiram da napravim zaokret, da se posvetimo mladima i da nam oni budu u fokusu. I da obezbedimo što više besplatne opreme jer i ona predstavlja problem“.

Smatrate da je centralna i zapadna Srbija stonotenisko uporište.

Da, daju dosta mladih igrača koji imaju kvalitet. Nakon toga odlaze u Vojvodinu, što nije dobro. Ne znam ko je njima objasnio da je to toliko dobro. U ovom delu zemlje nauče puno, odu u Vojvodinu i nestanu. Plan je da ovde napravimo nekoliko centara, da zajedno rade, a ne da beže jedni od drugih. Klanovi nam nisu potrebni“.

Vaša uspešna igračka karijera dugo traje.

Stoni tenis igram skoro četiri decenije. Profesinalno igram 31 godinu, toliko branim boje reprezentacije Srbije. Trenutno nastupam za Beočin, a zbog zdravstvenih razloga morao sam da prekinem da igram u Nemačkoj. Žao mi je zbog toga i zbog Tokija u koji nisam mogao da odem. Na sreću otišao je naš tim, ali mislim da nisam bio predsednik ne bismo učestvovali na kvalifikacijama, a onda nas ne bi bilo u Japanu“.

Vi ste primer da stonoteniseri igrački mogu dugo da traju.

Redak primer. Nisam se mnogo mučio, kao mlad sam neke stvari uprostio, nisam se toliko kretao, ali i mlađi igrači, od mene, su pre deset godina okončali karijere. Sve zavisi“, zaključio je prvi čovek STSS Aleksandar Karakašević.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

stoni tenisAleksandar KarakaševićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara