(©CEV)
(©CEV)

Alesija Oro zbog udarca u glavu propušta olimpijske kvalifikacije

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.09.23. | 16:55

Reprezentativka Italije je udarila u reklamu tokom utakmice za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Odbojkašice Italije biće prilično oslabljene na predstojećem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Objavljeno je da selektor Davide Macanti neće moći da računa na prvog dizača Alesiju Oro, što će predstavljati veliki hendikep za Azurine.

Ona je prilikom spasavanja jedne lopte na meču za bronzu na Evropskom prvenstvu poletela ka reklamama, udarila je glavom, nastavila posle da igra, ali očigledno da su posledice ostale.

Izabrane vesti

Iako su neurološki i laboratorijski testovi bili dobri, Oro i dalje oseća posledice povrede glave. Napustila je tim i neće moći da pomogne na veoma teškom turniru.

Italija je ostala bez medalje na Evropskom prvenstvu - zauzela je četvrto mesto. Posle je objavljeno da na kvalifikacionom turniru neće igrati Paola Egonu, koja je presedala veći deo kontnentalnog takmičenja. Glavna uzdanica biće Ekaterina Antropova, koja će morati da se navikne na drugog dizača...

Na toj poziciji će ostati Frančeska Bosio i Đulija Đenari.

Macantijeva četa će na kvalifikacionom turniru igrati sa Južnom Korejom, Slovenijom, Tajlandom, Kolumbijom, Amerikom, Nemačkom i Poljskom. Dve selekcije će izboriti plasman na Olimpijske igre.


tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara