Andrea Arsović (©Reuters)
Andrea Arsović (©Reuters)

Andrea Arsović zablistala u Trostavu i postala nova srpska nada u medalju

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 07:46

U finale, koje je od 9.00 ušla kao petoplasirana

E, to se zove napredak! Treći put u karijeri je Andrea Arsović zapucala u Trostavu na Olimpijskim igrama i ostvarila je ubedljivo najbolji rezultat nego do sada.

Štaviše, Arsovićeva je postala nova srpska nada u medalju, pošto se plasirala u finale ove discipline kao petoplasirana u kvalifikacijama. Borbe za medalje, u kojima će učestvovati osam najboljih, počeće danas od 9.00 časova.

Izabrane vesti

Andrea je kvalifikacije završila sa pogođenih 1.175 krugova i na kraju je još ispalo da je glatko ušla u finale, iako je u momentu kada je ona odložila oružje, a pucala je među najbržima, bila tek 12. u generalnom poretku. Međutim, drhtale su ruke rivalkama, bilo je sve manje desetki u njihovom saldu, pa su jedna po jedna padale ispod srpske reprezentativke.

Inače, Andrea je takmičenje krenula sjajno, posle dve kruga u klečećem stavu bila je na prvom mestu, da bi u trećoj seriji malo popustila i skliznula na drugu poziciju. Arsovićeva je klečeći bila ubedljivo najuspešnija, pogodila je 396 krugova.

Kada je na red došao ležeći stav, rezultati su počeli da opadaju, a sa njima i Andrea da polako klizi na tabeli. „Upucala“ je 391 krug i otišla na šestu poziciju. U stojećem stavu je bila najslabija – samo 388 krugova! Ali i to je, na kraju, bilo dovoljno da se komotno nađe među osam najboljih.

Samo poređenja radi, Andrea Arsović je u istoj disciplini u Londonu 2012. godine zauzela 27, a u Rio de Žaneiru četiri godine kasnije 28. mesto. Ogroman napredak, nema šta.

Druga naša reprezentativka Sanja Vukašinović, koja je u Tokiju debitovala na Igrama, zauzela je 25. mesto sa 1.161 krugom.


tagovi

Andrea Arsovićstreljaštvotokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara