Aron Palmarson (©Reuters)
Aron Palmarson (©Reuters)

Aron Palmarson stiže na Banjicu na megdan Partizanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 20:04

Crno-beli rukometaši dobili rivala u drugom kolu EHF kupa – islandski Hafnarfjerdur

Beogradska publika, nenaviknuta na vrhunski klupski rukomet, sledećeg meseca imaće priliku da gleda jednog superstara, doduše na zalasku karijere. Islanđanin Aron Palmarson sa Hafnarfjerdurom dolazi na megdan Partizanu u drugom kolu EHF kupa. Radi se o sjajnom beku koji je protekle decenije branio boje najboljih klubova sveta, Kila, Vesprema, Barselone i Olborga, da bi se ovog leta vratio u otadžbinu.

Islanđani su eliminisali grčki Diomidis iako su obe utakmice igrana na tlu Helena. U subotu nije bilo pobednika – 32:32, dok je u revanšu razlika u kvalitetu došla do izražaja. Hafnarfjerdur je slavio ubedljivo sa 26:18. Videćemo da li će islandski klub da pristane da igra oba meča igra u gostima, kao što je to bio slučaj i premijernom kolu najslabijeg evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Palmarson, zanimljivo, nije se upisao u listu strelaca, ali su njegovi saigrači bili raspoloženi. Birgir Birgison je postigao pet golova, koliko je dao i Jon Bjarni Olafson, dok se četiri puta u strelce upisao Esbjern Friđrikson. Kod grčkog tima najefikasniji je bio Kristoforos Cakuridis sa četiri pogotka.

U narednoj rundi, osim Partizana, igraće i Dinamo iz Pančeva koji je eliminisao u prvom kolu za dva gola italijanski Meran, a naredni rival je holandski Volendam, dok je Metaloplastika trebalo da odmeri snage sa kiparskim Anortozisom koji je u međuvremenu suspendovan iz Evrope zbog divljanja navijača prošle sezone protiv Gorenja u Velenju.

Podsetimo, prošle sezone je Vojvodina osvojila ovo takmičenje, treće po jačini u Evropi, posle Lige šampiona i Lige Evrope.



tagovi

Aron PalmarsonEHF kupRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara