(Star sport)
(Star sport)

Atletičari protiv Adema Ljajića: Topić pokrenuo lavinu o Bibiću i „dotičnom fudbaleru prosečnog nacionalnog ranga“

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 09:39

Uzburkale se strasti

Na jednoj strani aplauzi, na drugoj polemike. Dobio je Adem Ljajić nagradu za najboljeg sportistu Novog Pazara, na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti grada u Raškoj oblasti, pobrao simpatije ljubitelja fudbala pošto se vratio u maticu, ali daleko od toga da su svi saglasni što je bivši reprezentativac Srbije postao laureat.

Protiv takvog opredeljenja glas je digao Dragutin Topić, čuveni srpski atletičar, rekorder u skoku uvis, uveren da je nagrada za najboljeg sportisti Novog Pazara trebalo da završi u rukama Elzana Bibića. Sve na osnovu činjenice da je dugoprugaš na dvoranskom Prvenstvu Evrope u Istanbulu, marta 2023, osvojio bronzanu medalju u trci na 3.000 metara.

Izabrane vesti

Zato ga Topić vrednuje više nego učinak Ljajića na fudbalskim terenima.

„Nekako sa setom moram da napišem sledeće: ovaj momak je najbolji atletičar Srbije, osvojio je medalju na Prvenstvu Evrope za našu Srbiju, ali to mu nije dovoljno da bude najbolji sportista svog grada. Ima boljih, valjda... Ako je tako, svaka čast laureatima, za mene si najbolji, no ja sam subjektivan i slabo poznajem sport“, oglasio se Topić na Instagramu.

Dragutinove reči su podstkle i samog Bibića na reakciju:

„Veliko hvala na lepim rečima, veliki Tope“.

Ovaj post je izazvao veliki broj komentara pratilaca. Mahom su se javile kolege atletičari, među kojima i Strahinja Jovančević, skakač udalj.

Bibić je predstavljao 2023. godine svoju zemlju i svoj grad u celom svetu na najbolji mogući način, a dotični fudbaler samo klupske boje na lokalnom nivou. Ne mogu ni da se porede“.

Među onima koji su komentarisali Topićevu objavu je i triatlonac, Ognjen Stojanović.

„Sport izdržljivosti i discipline koje spadaju u to, su u Srbiji praktično nevidljive, kakvi god rezultati se postigli... Niti postoji neka kultura/tradicija (naš mentalitet nije baš pogodan za sport izdržljivosti) niti su javno mnjenje i mediji sposobni realno da sagledaju (tj. totalno su neupućeni) i kada se postignu neki zapaženiji rezultati. Tako da ne čudi da fudbaler prosečnog nacionalnog ranga dobija nagradu ispred atletičara visokog internacionalnog ranga“, smatra Stojanović.

Kako vi vidite ovu temu, na čijoj ste strani?


 


tagovi

Dragutin TopićElzan BibićAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara