Bogdan Radivojević (©Starsport)
Bogdan Radivojević (©Starsport)

Atomski rukomet u Vespremu: Kruna za Radivojevića, Seged odbranio titulu u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 20:18

Tim srpskog desnog krila pobedio favorizovanu četu Momira Ilića sa 30:29 i odbranio mađarski tron zbog gola više u gostima

Triler u Vespremu. Pik Seged je odbranio titulu u rukometnom šampionatu Mađarske. Slavi tim Bogdana Radivojevića koji je uspeo u srpskom obračunu da pobedi favorizovani Vesprem trenera Momira Ilića i igrača Petra Nenadića i Vladimira Cupare. U atomskom rukometu, tim iz Segedina je u poslednjoj sekundi slavio u gostima sa 30:29. U prvom meču, Vesprem je pobedio Pik Seged sa 29:28, pa je ekipa španskog stručnjaka Huana Karlosa Pastora odbranila titulu zbog više pogodaka u gostima.

Ovo je Segedu peta titula u istoriji, a uspeo je da odbrani tron iz prošle godine. Vesprem je u ovo finale plej-ofa ušao kao favorit, posebno je bio bliži peharu posle pobede u Segedinu, ali je poklekao kad je bilo najvažnije i napravio lošu uvertiru pred završni turnir Lige šampiona u Kelnu narednog vikenda i duel sa poljskim Vive Kjelceom u polufinalu. Seged je ove sezone tri puta poražen od ljutog rivala, jednom odigrao nerešeno, ali iz petog pokušaja je uspeo da slavi i spasi sezonu.

Izabrane vesti

Petar Nenadić je dva minuta pre kraja postigao gol za izjednačenje – 29:29. Tim iz Segedina je imao napad, ali je Ričard Bodo pogodio prečku. Domaćin je mogao do titule, ali nije uspeo da iskoristi poslednji napad. Napravljen je faul u napadu. Gostima je ostalo 15 sekundi za trijumf i krunu. Slovenački as Dean Bombač je dao loptu Miklošu Rosti na crti koji je postigao gol, za muk u dvorani u Vespremu. Bio je to šesti pogodak snažnog pivotmena na meču, a sigurno najvažniji u karijeri za odbranu titule i veliko slavlje.

Srpski reprezentativac Bogdan Radivojević je postigao četiri gola za Seged, i to sva četiri iz sedmeraca. Nijednom nije zadrhtala ruka nekadašnjem rukometašu Partizana i Flenzburga sa linije sedam metara. U pobedničkom timu, po šest golova su postigli junaci meča Dean Bombač i Mikloš Rosta. Četiri pogotka delo je i Migela Martinsa. Odličan na golu bio je Roland Mikler sa 15 odbrana.

Petar Nenadić je postigao pet pogodaka za Vesprem, dok je najefikasniji igrač meča bio Francuz Kentin Mae sa sedam pogodaka. Danac Rasmus Lauge je pet puta zatresao mrežu rivala. Golmani Vesprema nisu imali svoj dan. Španac Rodrigo Korales je imao pet odbrana, dok je naš reprezentativac Vladimir Cupara imao tri uspešne intervencije.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MAĐARSKA – FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Subota

Vesprem – Pik Seged 29:30 (14:14) /prva utakmica: 29:28/


tagovi

VespremPik SegedBogdan RadivojevićPetar NenadićVladimir CuparaMomir Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara