Dika Mem i drugovi pregazili šampiona Evrope (©Reuters)
Dika Mem i drugovi pregazili šampiona Evrope (©Reuters)

Barsina demonstracija sile, osveta s kamatom: Šampion Evrope na kolenima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 22:55

EHF Liga šampiona: Katalonci zablistali u Blaugrani, pregazili Magdeburg sa 32:20, uz fantastičnog golmana Emila Nilsena koji je sakupio 18 odbrana i kapitena Diku Mema koji je zatresao mrežu gostiju osam puta

Osveta s kamatom. Mučio je Magdeburg Barselonu poslednjih godina, skinuo je sredinom juna u Kelnu sa evropskog trona, ali Dika Mem i drugovi naplatili su sav bol fenomenalnom pobedom nad prvakom Evrope na svom terenu sa 32:20 u derbiju drugog kola EHF Lige šampiona.

Branilac trofeja izgubio je i drugi meč u evroeliti, a u Kataloniji je četa Beneta Vigerta ponižena. Blistao je fantastični danski golman Emil Nilsen koji je sakupio 18 odbrana. Do ludila je dovodio gostujuće rukometaše, posebno u prvom poluvremenu, kada je i rešeno pitanje pobednika. Imao je 56 odsto uspešnosti u prvih 30 minuta, dok je i Gonzalo Perez de Vargas odbranio dva penala Magdeburgu.

Izabrane vesti

Kapiten Dika Mem je davao ton igre u napadu, postigao je osam golova, dok je dva manje delo desnog krila Aleisa Gomeza Abelja. Po četiri puta su se u listu strelaca upisali Hampus Vane i Pol Valera, dok je Melvin Ričardson postigao tri pogotka.

Kod indisponiranih gostiju, tri puta su mrežu Barse zatresli Filip Veber i Matijas Muše. Zaustavljen je islandski desni bek Omar Ingi Magnuson koji se samo dva puta upisao u listu strelaca. Sergej Ernandez je sakupio 11 odbrana, a Nikola Portner dve.

Monpelje je 45 minuta vodio u Vespremu, ali je mađarski tim, jedan od favorita za titulu, u finišu slavio sa 33:31, pa je četa Momira Ilića najavila da bi snovi o šampionskoj kruni u Evropi konačno mogli da budu ostvareni ove sezone.

Blistao je Egipćanin Jehija el Dera sa sedam golova, dok je Belorus Mikita Vailupau postigao pogodak manje. Odličan je bio i srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek koji je sjajan bio u odbrani, a i tri puta je pogodio mrežu francuskog vicešampiona. Golmani su bili slabi. Španci Korales i Bioska su imali samo šest odbrana.

Sebastijan Karlson sa šest golova je bio najefikasniji kod gostiju, dok su Marko Panić, Ahmed Hešam, Lukas Pelas i Veron Načinović pogodili po četiri puta mrežu mađarskog prvaka. Remi Desbon je imao sedam odbrana, a Šarl Bolzinger četiri.

Kjelce je slavilo u Trondhajmu protiv Kolstada sa 32:30, dok je Zagreb pružio žestok otpor Pari Sen Žermenu, ali je u finišu poklekao u Gradu svetlosti – 31:35. Poljak Kamil Sipžak je sa osam golova bio najbolji kod Svetaca, dok je s druge strane bio raspoložen Kubanac Kuni Morales sa sedam. Mladi Srbin Miloš Kos se dva puta upisao u listu strelaca u redovima hrvatskog šampiona.

Kil je takođe u poslednjih desetak minuta slomio PIK Seged, slavio na Baltiku sa 35:32. Najviše golova u oba tima su postigla desna krila. Kod Zebre je Šveđanin Niklas Ekberg pogodio osam puta, a kod ekipe iz Segedina istakao se Hrvat Mario Šoštarić sa sedam pogodaka.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Olborg - Eurofarm Pelister 38:23 (20:12)

Četvrtak

Kil - Seged 35:32 (16:15)

Kolstad - Kjelce 30:32 (11:17)

PSŽ - Zagreb 35:31 (18:16)

GRUPA B

Sreda

Celje - Porto 29:30 (16:9)

Vilsa Plock - GOG 26:30 (13:13)

Četvrtak

Barselona - Magdeburg 32:20 (14:8)

Vesprem - Monpelje 33:31 (13:15)



tagovi

RK BarselonaRK MagdeburgVespremEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara