Basketaši prvaci Evrope peti put zaredom!

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 20:45

Kapa dole ovim momcima

Srpska basketaška reprezentacija novi je, a stari šampion Evrope! Ovo je peta titula u nizu za Orlove, savladana je Litvanija, a u junaka je ovoga puta izrastao Strahinja Stojačić, strelac odlučujuće dvojke za 22:20.

Podsetimo, naši momci su u polufinalu bili bolji od Letonije rezultatom 21:18.

Izabrane vesti

Zlato na prsa ide Nemanji Baraću, Marku Brankoviću, Stefanu Kojiću i pomenutom Strahinji Stojačiću.

Srbija je definitivno basket sila, to je svima odavno jasno, međutim danas je pobeda lako mogla da ode i na stranu Litvanaca. Rival je imao nekoliko šuteva za pobedu, nije uspeo da pogodi, pa možemo da konstatujemo i kako nas je sreća u dobroj meri pogledala.

Doduše, nije da je nismo zaslužili. Srbija je u većem delu meča dominirala, imala prednost od 20:13 i trebao joj je samo jedan poen za veliko slavlje, ali baš tad su krenuli krizni momenti.

Na sreću, Stojačić je bio pribran kad je bilo najvažnije. Podigao se za dva, pogodio i overio petu vezanu evropsku krunu Orlova.

Srbija je prethodno trijumfovala na EP 2018, 2019, 2021. i 2022. godine. Šampionat 2020. nije održan zbog korona virusa. Ovo je bila šesta medalja za Srbiju na osmom EP, pošto je 2016. osvojeno srebro. Odličja su izostala samo 2014. i 2017. godine.

U večerašnjem finalu najefikasniji u selekciji Srbije bio Strahinja Stojačić sa 11 poena. Stefan Kojić je postigao šest poena, Marko Branković četiri, a Nemanja Barać jedan. U selekciji Litvanije najbolji su bili Evaldas Džiaugus i Aurelijus Pukelis sa po osam.



tagovi

Basket 3x3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara