Bekament (©arkus-liga.rs)
Bekament (©arkus-liga.rs)

Bekament u Slovačkoj igra za istoriju

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.02.22. | 08:53

Aranđelovčanke na korak od polufinala Evro kupa

Korak od sna, korak od velikog uspeha. Rukometašice Bekamenta, poslednje srpske predstavnice na međunarodnoj sceni, igraće večeras (18.00) u Slovačkoj za prolaz u polufinale Evro kupa.

Aranđelovčanke će u Dunajskoj Stredi protiv istoimene ekipe braniti sedam golova razlike, koje su stekle u prvoj utakmici na svom terenu (30:23). Ta pobeda, još sa tolikom razlikom, odjeknula je u svetu rukometa, jer su Slovakinje imale epitet blagog favorita.

Izabrane vesti

Međutim, tim Saše Boškovića, nekadašnjeg selektora, odigrao je perfektan meč i ubedljivo slavio. Još jedno takvo izdanje biće potrebno Bekamentu pa da večeras uz pesmu krene put Aranđelovca.

To što nas već vide u polufinalu može da bude opasno. Ne smemo da se previše opustimo, mislim i da nećemo. Svesne smo da treba da krenemo kao da je 0:0, kao da je prvi meč. Svakako da će biti dosta teži nego u našoj Šumadiji, ali mislim da ćemo mi to, kako smo planirali, da dovedemo do kraja. Možda smo u prvom meču mogle i malo bolje da odigramo. Malo nismo imale ni sreće pri kraju, ali je u principu bilo dobro“, kaže Katarina Stepanović, „bombarderka“ Bekamenta.

Ukoliko prođe dalje, srpski tim će u polufinalu igrati protiv španske Malage, koja se već plasirala među četiri najbolja tima u takmičenju. 


tagovi

BekamentRukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara