Toni Đerona daje savete rukometašima Srbije (©Starsport)
Toni Đerona daje savete rukometašima Srbije (©Starsport)

Bez Orbovića i Vorkapića na Islanđane, Kojadinović i Kos debitanti

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.01.24. | 16:53

Đerona ostavio dvojicu levorukih igrača van protokola za meč prvog kola Evropskog prvenstva u Minhenu

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

U Minhenu je 18 Orlova, nažalost, skidaju se samo 16. Dvojica su morala da otpadnu, a na premijeri Evropskog rukometnog prvenstva u protokolu nisu desni bek Kriens Lucerna Miloš Orbović koji je bolestan, ima stomačni virus, i desno krilo Vojvodine Vukašin Vorkapić.

Izabrane vesti

Odlučio se španski stručnjak da na desnom krilu bude samo Bogdan Radivojević, mada to mesto može da odigra i Uroš Kojadinović. Rukometaš Partizana će tako da debituje za najboji tim na velikom takmičenju.

Debitant je i levi bek Zagrab Miloš Kos koji je prethoda dva velika takmičenja briljirao u dresu juniorske reprezentacije. Koliko Đerona pridaju značaju odbrani danas (18.00) protiv Islanđana govori podatak da su u konkurenciji dvojica defanzivnih specijalaca, Ilija Abutović i Miljan Pušica.

Pobedu protiv Islanda pokušaće da izbore u Minehnu, golmani: Dejan Milosavljev i Vladimir Cupara; leva krila: Nemanja Ilić i Vanja Ilić; desno krila: Bogdan Radivojević; pivotmeni: Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek; levi bekovi: Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica i Ilija Abutović, srednji bekovi: Lazar Kukić i Marko Milosavljević i desni bekovi: Predrag Vejin i Uroš Kojadinović.



tagovi

Toni ĐeronaRukometna reprezentacija SrbijeRukometni EURO 2024ep u rukometuEHF EURO 2024Rukometna reprezentacija Islanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara