Vukašin Vorkapić i Nemanja Ratković (©srl.rs)
Vukašin Vorkapić i Nemanja Ratković (©srl.rs)

Bez Vorkapića u drugoj fazi Lige Evrope, ali se vraća za finiš sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 12:13

Desno krilo Novosađana bar mesec dana van terena

Užasna kadrovska situcija u redovima Novosađana. Četa Borisa Rojevića na megdan Kadeten Šafhuzenu u utorak (18.45) u Švajcarskoj u prvom meču druge faze Lige Evrope ide bez šestorice rukometaša.

Kapitena Miljana Vukovljaka neće biti još nekoliko nedelja, Mohameda Aziza Aidija muči zadnja loža i mogao bi da bude spreman za Flensburg za osam dana u Slanoj bari, Simo Šijan ima povredu leđa, dok se ne zna koliko će morati da odsustvuje Stefan Dodić posle problema sa mišićem. Ranije je tešku povredu kolena zadobio Milan Milić i za njega je sezona sigurno završena. Protiv Partizana je prelom ruke doživeo Vukašin Vorkapić posle neopreznog starta Veljka Popovića.

Izabrane vesti

Već nekoliko sati posle meča na Banjici stavljen mu je gips, koji će morati da nosi dve nedelje, a prve prognoze govore da će bar mesec dana da bude u autu. To znači da će rukometaši Vojvodine drugu fazu Lige Evrope morati da igraju bez srpskog reprezentativca, ali bi trebalo da se vrati u finišu sezone, kada pada odluka o trofejima u domaćim takmičenjima. U redovima Lala nisu odustali od borbe za nokaut fazu Lige Evrope. Takođe, trebalo bi da bude spreman za mečeve baraža sa Špancima za Svetsko prvenstvo početkom maja.

Zamena za Vorkapića je uvek pouzdani Darko Milenković, koj je prethodnih nedelja kuburio s povredom ramena, ali se vratio u tim u duelu sa Partizanom u subotu, u derbiju 15. kola Super rukometne lige Srbije.

U paklenoj konkurenciji Flensburga, Silkeborga i Kadetena, desetostruki uzastopni šampion Srbije traži bar treću poziciju. Pred četiri utakmice (po dve sa nemačkim timom i švajcarskim prvakom), svi ulaze sa po dva boda. Prvi ide direktno u četvrtifinale, a drugoplasirani i trećeplasirani će u baraž za mesto među osam najboljih u drugorangiranog EHF takmičenju.

19.00: (3,40) Dubočica (8,50) Dinamo Pančevo (1,45)

Ekspedicija Lala je otputvala u ponedeljak u jutanjim šasovim u Šafhauzen, gde je čeka stari znanac, Kadeten, tim koji izbacio Vojvodinu u prvom kolu kvalifkacija za Ligu Evrope pre tri godine.



tagovi

Vukašin VorkapićRK VojvodinaRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara