Očekuje se još jedno slavlje naših odbojkašica (© Star sport)
Očekuje se još jedno slavlje naših odbojkašica (© Star sport)

Biće svetsko čudo ako nas dobije Azerbejdžan

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.08.21. | 11:22

Naše odbojkašice jure četvrtu pobedu na EP, od 20 časova u „Štark areni“

Jedina ekipa na Evropskom prvenstvu za odbojkašice koja nije osvojila ni set u prva tri kola izaći će večeras od 20 časova u „Štark areni“ na megdan četi Zorana Terzića. U pitanju je selekcija Azerbejdžana koja je zakucana za dno tabele Grupe A bez boda i set količnikom 0:9. Naša reprezentacija gleda sve protivnike sa vrha, zasela je na lidersku poziciju i na njoj želi da ostane i kad se okonča peto kolo i počnu utakmice osmine finala. Srbija iz tri meča ima tri maksimalne pobede i devet osvojenih bodova.

Ekipa Zorana Terzića je znala u prošlosti da odigra sa Azerbejdžanom neizvesne utakmice, u pet setova, ali to se dešavalo pre pet-šest godina. Sada su plave dame dvostruke uzastopne evropske šampionke i svetske prvakinje, a njihov rival za pobedu na svim poljima ne zna još od avgusta 2019. godine. Sve navodi na zaključak da će se njihov negativni niz nastaviti, sve ostalo bi bilo ravno svetskom čudu. Srbija juri četvrtu pobedu u uvodnoj fazi, a čak 20. uzastopnu kada su evropska prvenstva u pitanju.

Izabrane vesti

Kada se pogledaju dosadašnje partije Azerbejdžana na turniru u Beogradu, kao najbolja igračica se izdvojila Margarita Stepanenko, koja je u letnjem prelaznom roku pojačala Panatinaikos. Prethodnu sezonu je odigrala u Belorusiji, a pre toga je bila u Poljskoj i Turskoj. Igra na poziciji korektora i na prva tri susreta se izdvojila kao glavni poenter. Njena solidna izdanja, međutim, nisu pomogla da se izbegnu tri maksimalna poraza.

Srbija će zakoračiti na tarafleks kao apsolutni favorit. Naše devojke su savladale u prvom kolu Bosnu i Hercegovinu, u drugom Francusku, a u trećem u nedelju uveče selekciju Belgije. Posle tog okršaja selektor Zoran Terzić uopšte nije bio zadovoljan. Dobro zna da maksimalni trijumfi u ovoj lakšoj fazi takmičenja mogu da zavaraju, zato želi ne samo da se utakmice dobijaju, nego da igra u svim elementima bude na nivou kakav dolikuje svetskih i evropskih prvakinjama.

Ovako se gubi Evropsko prvenstvo bez obzira što smo pobedili sa 3:0. Ispadanje iz ritma, totalna dekoncentracija na terenu, opuštena varijanta gde se zna da ćemo pobediti. I igra kakva već jeste bila. Nadam se da će se dozvati pameti na vreme... Ništa drugo“, rekao je Terzić posle trijumfa nad Belgijankama.

Tad se osvrnuo i na narednog protivnika.

Pokazalo se da je Azerbejdžan najslabija ekipa u grupi. Došla je sa nekom ekipom koju niko ovde i ne zna. Slabo igra i iskreno govoreći to će biti jedno mučenje, kao i sa Belgijom“, poručio je Terzić posle treće pobede i verovatno izjavama naterao svoje izabranice da tokom slobodnog dana razmisle o elementima igre sa kojima selektor nije bio zadovoljan. 

Da ne traži uvek savršene partije od njih, verovatno ne bi ni bile tu gde jesu.

PRVENSTVO EVROPE ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA A

Utorak

BiH – Belgija 17.00

Srbija – Azerbejdžan 20.00

GRUPA B

Utorak

Nemačka – Grčka 16.30

Bugarska – Češka 19.30

GRUPA C

Utorak

Mađarska – Hrvatska 17.00

Švajcarska – Slovačka 20.00

GRUPA D

Utorak

Holandija – Turska 16.30

Rumunija – Finska 19.30



tagovi

Zoran Terzićevropsko prvenstvo za odbojkašeEvropsko prvenstvo za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara