Vilfredo Leon (©Shutterstock)
Vilfredo Leon (©Shutterstock)

Bitka italijanskih titana, Grbić ruši i Zenit

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 11:40

Trentino i Peruđa igraju dvomeč polufinala Lige šampiona za odbojkaše, dok Zaksa Keđežin Kozle srpskog stručnjaka udara na tim iz Kazanja, nekadašnjeg četvorostrukog uzastopnog prvaka Evrope

Stari kontinent dobija novog odbojkaškog vladara. Osvajač Lige šampiona iz 2019. godine Lube neočekivano je poklekao u četvrtfinalu. Poljski prvak Zaksa Keđežin Kozle koju predvodi Nikola Grbić izbacio je posle zlatnog seta branioca krune. Podsetimo, prošle sezone zbog pandemije virusa korona takmičenje je prekinuto, pa je Evropa ostala bez pobednika.

U konkurenciji za superfinale u Veroni ostale su dve italijanske ekipe, Trentino i Peruđa, koji će ukrstiti koplja. Prvi meč je u Trentu danas (19.00), dok će u drugom polufinalu snage odmeriti Zenit iz Kazanja i najbolji poljski tim Zaksa Keđežin Kozle (17.00).

Izabrane vesti

19.00: (1,65) Trentino – Peruđa (2,11)

Prštaće u Trentu gde stiže Peruđa, prvi favorit za osvajanje Lige šampiona. Domaćin je slabije počeo sezonu, ali igra sve bolje. Boje ovog kluba brane iskusni srpski srednji blokeri Srećko Lisinac i Marko Podraščanin. Dok je Kraljevčanin treću sezonu u dresu Terentina, Podraščanin je prvu, a stigao je upravo iz redova Đavola. Imaće motiv da dokaže belgijskom treneru Vitalu Hejnenu da se lako odrekao njegovih usluga prošlog leta. Peruđu će na kraju sezone napustiti i Aleksandar Atanasijević i preseliće se verovatno u poljski Belhatov gde je i počeo karijeru u inostranstvu pre 10 godina posle dolaska iz Partizana. Popularni Bata je ove sezone u drugom planu u redovima vicešampiona Italije.

........................................................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

.......................................................................................

Trentino je tri puta uzastopno bio šampion Evrope od 2009. do 2011. godine, ali je usledio pad. Tim iz Trenta vraća se u polufinale evro-elite posle pet godina. Peruđa nikako da stigne do evropske krune. Ni dolazak najboljeg odbojkaša današnjice Vilfreda Leona nije pomogao Đavolima da se popenju na tron Starog kontinenta.

Trentino u svojim redovima ima najboljeg poentera takmičenja, a to je holandski reprezentativac Nimir Abdel Aziz. Sjajni korektor ima 155 poena, odnosno po setu poentira 4,31. Tu je i odlični Brazilac Rikardo Lukareli sa 104 poena. Leon je sa 91 poenom najefikasniji kod Peruđe, ali je igrao samo na pet utakmica. U proseku po setu postiže 5,35 poena, što je ubedljvo najviše u Ligi šampiona.

Ove sezone ova dva tima su odigrali tri meča, a Peruđa vodi u pobedama sa 2:1. U italijanskom šampionatu je slavila u Trentu sa 3:1.

Zenit iz Kazanja je dominirao do pre dve godine, bio četvorostruki uzastopni šampion Evrope, ali je usledio pad. Ruski tim želi opet na tron, a put do njega vodi preko Keđežina. Nikola Grbić odlično vodi svoj tim koji je za vikend osvojio Kup Poljske. Prva zvezda tima iz Kazanja je francuski as Ervin Ngapet. Vladimir Alekno se ove sezone vratio na kormilu. Od stranaca tu je još poljski primač servisa Bartoš Bednorž, dok su ostali Rusi. Najbolji poenter je iskusni korektor Maksim Mihajlov. Zenit je u seriji od 11 pobeda u svim takmičenjima.

17.00: (1,70) Zenit – Zaksa Keđežin Kozle (2,03)

Nosioci igre poljskog šampiona su Kamil Semenjuk, Lukaš Kažmarek i Aleksandr Slivka. Na poziciji tehničara tu je iskusni Francuz Benžanin Tonuti.

Podsetimo, plasman u superfinale izboriće tim koji bude sakupio četiri boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 donosi tri boda. Trijumf od 3:2 pobedniku daje dva, a poraženom bod. U slučaju da posle dve utakmice bude 3:3 u bodovima, igraće se zlatni set do 15.

LIGA ŠAMPIONA – POLUFUNALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

17.00: (1,70) Zenit – Zaksa Keđežin Kozle (2,03)

19.00: (1,65) Trentino – Peruđa (2,11)

***kvote su podložne promenama


tagovi

OK PeruđaTrentinoCEVLiga šampiona u odbojciCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara