Ervin Ngapet i Maksim Mihajlov (©Reuters)
Ervin Ngapet i Maksim Mihajlov (©Reuters)

Bitka za olimpijsko zlato: Ngapet VS Mihajlov

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 10:09

Francuska i Rusija danas (14.15) odlučuju o odbojkaškom tronu u Tokiju. Zbornaja blagi favorit

Očekivalo se finale Brazila i Poljske, ali za zlato na odbojkaškom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće Francuska i Rusija, veleseile koje se se ovog leta vratile na veliku scenu posle nekoliko godina stagniranja.

Rusi su u polufinalu dobili šampiona iz Rija, Brazil, dok je Francuska imala lakši posao protiv Argentine. Lako je slavila sa 3:0. Ovaj meč biće poslednji na klupi Trikolora za Lorana Tilija koji je još ranije najavio odlazak s kormila.

Izabrane vesti

Prva zvezda Galskih petlova je Ervin Ngapet, prethodne dve sezone igrač ruskog šampiona Zenita iz Kazanja. Odlični primač servisa vraća se u Italiju. Od naredne sezone opet će braniti boje Modene. Na ovom turniru sjajan je korektor Milana Žean Patri koji je istisnuo iz startne postave Stefana Bojera. Tu je i Trevor Kleveno, Nikola le Gof i godinama jedan od najboljih libera sveta, Ženja Grebenikov.

14.15: (2,19) Francuska – Rusija (1,60)

Snaga Rusije je iskusni korektor Zenita iz Kazanja Maksim Mihajlov. Protiv Brazila je imao 22 poena i skoro 50 odsto uspešnost napada. Fantastičan u polufinalu protiv olimpijskog šampiona iz Rija bio je primač servisa Jegor Kljuka. On je osvojio ključne poene u finišu meča.

Rusija ima ulogu blagog favorita, ali Galski petlovi su pokazali da mogu do olimpijskog zlata. U četvrtfinalu su dobili dvostrukog uzastopnog šampiona sveta, Poljsku sa Vilfredom Leonom posle pet setova i velikog preokreta. Ovi timovi su igrali u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Tokio. Francuska je dobila sa 3:1, ali je Zbornaja bila prva u grupi, a Trikolori tek četvrti sa dve pobede i tri poraza.

U borbi za bronzu dogodilo se veliko iznenađenje. U južnoameričkom dvoboju Argentina je dobila Brazil posle pet setova. Tako su Bruno Rezende, Joandi Leal i ostale zvezde Karioka ostale bez medalje, a pre pet godina na svom terenu u Riju su bili olimpijski prvaci.

OLIMPIJSKE IGRE, ODBOJKAŠI

Subota

ZA TREĆE MESTO

Argentina – Brazil 3:2 (25:23, 20:25, 20:25, 25:17, 15:13)

FINALE

14.15: (2,19) Francuska – Rusija (1,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Muška odbojkaška reprezentacija Francuskemuška odbojkaška reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara