"Kiril Lazarov"
"Kiril Lazarov"

Bivša Juga 7/7 na rukometnom Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.01.15. | 18:53

Hrvati slavili nad snažnim Tunišanima, Makedonci nad Iranom, dok je domaćin Katar bio bolji od Čilea

Kiril LazarovIako naša reprezentacija ne učestvuje na Svetskom prvenstvu u Kataru, imamo čemu da se radujemo. Pripadnici naše bivše države ostvarili su do sada sve pobede i tako osvetlali obraz Balkana.

Hrvatska je slavila protiv vrlo agresivnog i snažnog Tunisa sa 28:25 (14:13), Makedonija je pobedila Iran sa 33:31 (19:17), dok je domaćin sastavljen od nekolicine domaćih igrača i par najamnika slavio rezultatom 27:20 (15:9) protiv Čilea.

Izabrane vesti

Hrvati su od početka do kraja držali prednost, ali ona nije sve vreme bila onakva kakva je očekivana. Njihov najbolji igrač bio je Ivan Čupić sa osam, dok je sedam golova postigao Manuel Štrlek. Amun Banur je bio sjajan u timu Tunisa, ali nedovoljno, jer njegovih devet pogodaka nije bilo dovoljno.

Makedoncima nije bilo lako sa Iranom, pa su čak u jednom trenutku, posle gola Alakaram Estekija gubila sa dva gola razlike, ali je golovima Vugrineca, Stoilova i Georgievskog ipak opet došla u prednost. Rezultat se još nekoliko puta lomio, ali su na iskustvo Makedonci došli do vrlo važne pobede. Najbolji pojedinac kod njih bio je, naravno, Kiril Lazarov sa devet golova, dok je isto toliko za Iran postigao upravo Alakaram Esteki, koji se na početku šampionata ističe kao najveća pretnja iranske reprezentacije.

Katarani su došli do pobede nad slabašnim i neraspoloženim Čileom ponajviše zahvaljujući sjajnim odbranama Danijela Šarića, ali i 11 golova koje je postigao Žarko Marković.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žarko MarkovićVugrinecTunisMakedonijaKiril LazarovKatarIvan ČupićIranHrvatskaDanijel ŠarićČileAlakaram Esteki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara