Bojana Milenković, Teodora Pušić, Brankica Mihajlović i Ana Bjelica (©MN Press)
Bojana Milenković, Teodora Pušić, Brankica Mihajlović i Ana Bjelica (©MN Press)

Bojana Milenković: Teško je kad ulazite sa klupe, a prethodnih godina ste bili u postavi

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 16:54

Reprezentativka Srbije bila Santarelijev džoker, kad god je trebalo da se umiri prijem i odradi dobra odbrana

Na postolju pre četiri godine Teodora Pušić je držala dres Bojane Milenković, koja nije ostala do kraja Svetskog prvenstva jer je doživela tešku povredu kolena. Ovog puta je naša reprezentativka koja pokriva poziciju primača servisa osetila i čari finala, dodele medalja, himne, balkona...

Selektor Danijele Santareli je koristio kao džokera, kad god je trebalo da se umiri prijem i odradi dobra odbrana, uvodio je u igru. Ona je taj deo posla završila baš kao što je Italijan i očekivao.

Izabrane vesti

Nije bilo straha, uživala je u svakom poenu na terenu.

"Teško je ulaziti sa klupe, posebno što sam prethodnih godina igrala konstantno u prvoj postavi. Ali, to je reprezentacija, za nju se uvek igra srcem", poručila je Bojana Milenković u razgovoru za Mozzart Sport.

U Japanu je 2018. godine takmičenje završila već u grupnoj fazi. Nažalost, morale je na operaciju i dužu pauzu.

"Prošlo prvenstvo pamtim i po lepom, a i po manje lepim uspomenama. Desila se i medalja, a i povreda, ali to je sve deo sporta. Sada još nisam svesna, očekujem da mi se slegnu utisci u narednih nekoliko dana. Kreću obaveze u klubu i nemamo mnogo vremena za razmišljanje. Presrećne smo što smo odbranile titulu i ponovo donele zlato kući".

Dodala je još jednu medalju u kolekciju - sada ima dva svetska zlata, sa EP ima dva zlata i srebro, a sa Olimpijskih igara bronzu iz Tokija. Svako odličje je po nečemu posebno...

"Sećaću se ovog takmičenja pre svega zbog toga što sam ostala do samog kraja. Pamtiću i taj ceo put koji smo prešle, bilo nam je teško... Od maja smo prošle mnogo treninga, utakmica, svega. Znamo da nije uvek bilo bajno, ali bilo je lepih trenutaka. Ta medalja je došla kao pečat".

Ne može da pronađe prave reči da opiše kako je bilo na postolju.

"Kada znate da ste prvaci sveta, da ste na krovu sveta, prelepo je...".

Bojana je prošle sezone igrala za poljski Hemik, a tokom leta je promenila sredinu. Njen novi klub je rumunska Alba Blaž. Vrlo brzo će morati da se okrene izazovima na klupskoj sceni.

"Već u subotu me čeka prva utakmica u Rumuniji, tako da neću imati mnogo odmora. Nadam se da ću uskoro otići, radujem se novim izazovima, ali vreme u Beogradu je neprocenjivo. Što sam duže ovde, to je bolje", uz osmeh je završila Bojana Milenković.



tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojciženska odbojkaška reprezentacija SrbijeBojana Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara